(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dit weekend is de website van Cannabis Connect www.cannabisconnect.org gelanceerd. Cannabis Connect treedt op als woordvoerder van cannabisondernemers. De kersverse landelijke koepel verzamelt feitelijke informatie en maakt wensen en gedragingen van betrokken partijen inzichtelijk. Ook zet Cannabis Connect praktische experimenten op. Ofwel: welke rol spelen alle huidige wietondernemers – coffeeshops in het bijzonder – in de directe toekomst, met gereguleerde cannabisteelt én verkoop in Nederland? Het woord is aan onderzoeker en CNNBS-columnist Nicole Maalsté.

200 cannabisondernemers bij elkaar

Politici en partijen die zich bezighouden met het cannabisbeleid zijn op zoek naar een duidelijk aanspreekpunt dat kan spreken uit naam van een grote groep ondernemers. Cannabis Connect is het antwoord vanuit de cannabisbranche op die behoefte.

Op 22 februari 2017 kwamen voor het eerst in de geschiedenis meer dan 200 cannabisondernemers bij elkaar op de eerste Cannabis Connect Ondernemersdag. De bijeenkomst was uitsluitend toegankelijk voor cannabisondernemers. De overgrote meerderheid van de aanwezigen sprak daar de wens uit om als één aanspreekpunt naar buiten te treden. Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), de Bond van Cannabisdetaillisten (BCD) en Epicurus Foundation hebben in overleg besloten dat Cannabis Connect dit gezamenlijke aanspreekpunt wordt.

Coffeeshops, zadenbedrijven, voedingsproducenten

Meerdere tv-journalisten verbeten zich voor de poorten van die eerste Cannabis Ondernemersdag. Ze hadden de historische bijeenkomst graag voor de toekomst willen vastleggen. Zoveel eendracht vanuit de cannabisbranche was immers nooit eerder vertoond. Maar ze mochten er niet in.

Inmiddels zijn 250 cannabisondernemingen (coffeeshops, zadenhandelaren, voedingsleveranciers et cetera) aangesloten bij Cannabis Connect. Aangesloten ondernemers hebben een actieve stem in de standpunten die Cannabis Connect uitdraagt. In het najaar zal de tweede Ondernemersdag plaatsvinden. Op die bijeenkomst zal een aantal voorstellen in stemming worden gebracht over de standpunten die Cannabis Connect gaat innemen in de discussie over gereguleerde teeltexperimenten.

Krachten bundelen

De branche bundelt zijn krachten en toont zijn professionaliteit. Het is tijd voor een realistisch en uitvoerbaar cannabisbeleid, gebaseerd op de input vanuit de cannabissector. Geïnteresseerde cannabisondernemers kunnen zich via de website aansluiten bij Cannabis Connect.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)