(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was wellicht de drukst bezochte editie van Cannabis Bevrijdingsdag, de negende aflevering zondag in het Amsterdamse Flevopark. Het weer werkte goed mee en het aanbod was ook nog eens uitgebreider en gevarieerder dan ooit. Natuurlijk was CNNBS erbij!

Cannabis Bevrijdingsdag 2017

In een zonovergoten en behoorlijk warm Amsterdam kwamen vele duizenden cannabis liefhebbers zondagmiddag samen om onder het genot van een joint, vape of spacecake hun recht op roes c.q. medicijn te vieren. Met name die laatste groep, de medicinale gebruikers dus, waren min of meer nieuw en zorgden voor nóg meer afwisseling in het publiek dan je normaal gesproken al aantreft in het schitterende Flevopark als Cannabis Bevrijdingsdag er plaatsvindt.

Leuker en veelzijdiger

Later die dag werd het gelukkig wat koeler. Vooral voor het programma van Cannabis University – nieuw onderdeel op het festival – was dat beter, want dat speelde zich allemaal in een volle tent af. Een bijna onafgebroken rij interessante sprekers ging daar in discussie over alle aspecten van wiet anno 2017. Ook op de hennepmarkt zag je veel afwisseling in het aanbod, net als op het podium met artiesten en sprekers. Die laatsten zouden wat ons betreft misschien ook beter tot hun recht komen in een tent voor een echt geïnteresseerd gehoor, nu gingen hun woorden vaak onopgemerkt aan de bezoekers op het grasveld voorbij. En het blijft altijd jammer als er een prijs wordt uitgereikt aan iemand die niet aanwezig is, in dit geval oud-premier Dries van Agt en de Koos Zwart Award…

Verder niets dan lof voor de organisatie, die er elk jaar weer in slaagt om Cannabis Bevrijdingsdag nog leuker en veelzijdiger te maken. We zien nu dan ook al reikhalzend uit naar de jubileumeditie in 2018 als de tiende editie op stapel staat! We nemen afscheid van de negende met de mooiste foto’s die de redactie kiekte.

Cannabis Bevrijdingsdag 2017 – zondag 11 juni Flevopark Amsterdam

Dolle boel op het podium aan het begin van de avond. De hele dag door wisselden muzikanten en (activistische) sprekers elkaar af en als die er allebei niet aan toekwamen, draaiden DJ’s een swingend setje voor de stonede doch aanwezige meute op het gras van het Flevopark

De grote man achter Cannabis Bevrijdingsdag is Derrick Bergman. Voorzitter van organisator VOC en vanaf dag 1 columnist hier op CNNBS (voorheen RollingStoned 😉 Hier aan het begin van de middag als hij ziet dat alles goed verloopt en er dus best tijd is om een lekkere joint te draaien, waarvan akte.

Een tevreden Paradise Seeds-wielrenner, met vaste passagier meneer – of een mevrouw, das altijd lastig te zeggen bij vogels vinden wij – papegaai op de rug, op weg om een cannabiscup in (verlate) ontvangst te nemen!

Een bezoeker op de aantrekkelijke hennepmarkt met wel vijftig kraampjes – variërend van cannabis merchandise en kleding tot wietzaden en de Piratenpartij niet te vergeten tot bongs en zo – afijn deze bezoeker dus staart gefascineerd naar het rad van fortuin bij E-njoint. Geen idee waarom. Het zal met het spul te maken hebben dat vandaag massaal gevierd wordt: CANNABIS. Driewerf hoera voor wiet!!!

In een zeker voor cannabis liefhebbers razend tempo werd er op de Cannabis University gepraat over actuele wietonderwerpen, zoals bijvoorbeeld de rol van coffeeshops in een wereld met legale wietteelt en de stand van zaken met medicinale cannabis zoals je hier ziet met o.a. Bart Hissink en Marian Hutten van PGMCG die beiden als voorvechters voor de thuisteelt van wiet bekend staan. Steven Kompier was de razende reporter van dienst, waarvoor hij onze complimenten verdiend (check ook zijn YouTube CNN). Goede aanwinst voor Cannabis Bevrijdingsdag deze extra tent met inhoud.

Hoofdsponsor Coffeeshop Boerejongens en Amsterdam Genetics pakten flink uit op deze editie. Hoogtepunt (letterlijk te nemen a.u.b.) was deze old school zweefmolen. Met een prijsvraag-winnende slogan die er mag zijn, inclusief een toevallig op de foto liggende bezoeker. Die vast-vast vooruitslaapt voor later op deze vermoeiende dag… Complimenten nogmaals aan de organisatie van het VOC en de vele sponsors uit de bloeiende cannabis branche die de goede zaak steunen!

Zo zie je het toch maar zelden op de gewone markt bij jou in de buurt: gratis vaporizen bij het Cannabis College. We zien elkaar volgend jaar op de tweede zondag van juni weer, op Cannabis Bevrijdingsdag 2018

(advertenties)