(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het duurt niet lang meer en dan is alle buitenwiet klaar. En dan komt die laatste, maar oh zo cruciale fase van wiet kweken: het drogen. Door goed te drogen kun je je wiet lekkerder en potenter maken, maar je kunt het natuurlijk ook verpesten. Daarom een korte post over het drogen van wiet. 

Drogen hoeft niet per se in het pikkedonker. Kunstlicht heeft echt niet zoveel invloed, maar direct zonlicht is desastreus voor je wiet. Daarom is geïmporteerde wiet soms ook zo slecht. Vaak ontbreekt het in het buitenland aan een ruimte om fatsoenlijk te drogen en leggen ze de planten gewoon in het veld om te drogen door de zon. Door het zonlicht wordt THC omgezet in CBN of gaat het simpelweg in damp op. THC is een vluchtige olie, vooral als het nog nat is. Het kan dus ook gewoon verdampen.

drogen in marocco

Drogen in Marokko: het zonlicht zet THC om in CBN

Droog je planten binnen, in het donker of met gedimd licht en zorg voor goede luchtcirculatie. Maar niet in een afgesloten kast, want dan kan het vocht niet weg en kan wiet gaan schimmelen. Als je in een kleinere ruimte droogt, vergeet dan niet regelmatig te luchten. Voor de rest is het gewoon een kwestie van je planten ondersteboven ophangen en een dag of tien wachten. Als je de takjes met een duidelijke knak hoort breken in plaats van buigen is je wiet droog en kun je gaan curen.

Hoe curen moet, kun je lezen in Wiet curen als een connaisseur

(advertenties)