(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een week nadat de Amerikaanse staat Colorado  marihuana vrijgaf, is er nauwelijks nog een fatsoenlijke top te krijgen bij de ‘apotheken’. Dat was al voorspeld door deze of gene, maar het succes is er natuurlijk niet minder om! Zelfs het jetset skioord Aspen – waar the rich and famous van Hollywood zich amuseren – opent binnenkort een wietwinkel.Terwijl de skiënde meute op de berghellingen rond het mondaine Aspen zich verheugd op een heel soort andere après-ski dan tot nu toe gebruikelijk, maken de cannabis shops elders in de staat zich vooral zorgen over een lege etalage. Ruim 100.000 klanten kochten er sinds Nieuwjaarsdag – toen klokslag 00.00 uur ineens marihuana legaal was – al wiet. Ze mogen 28 gram per persoon inslaan, dus we kunnen rustig stellen dat er daar in het midwesten van de States flink op los geblowd wordt.

Wiet op rantsoen

De ruim dertig cannabiswinkels die tot dusver een licentie kregen om wiet te verkopen aan klanten van 21 jaar en ouder, hebben naar schatting al voor 5 miljoen dollar verkocht. Alleen op Nieuwjaarsdag werd er al voor 1 miljoen verhandeld! Op de raam van cannabis shop The Clinic prijkt daarom een bordje met de tekst: ‘We are currently out of recreational cannabis. Please check back tomorrow. Sorry for the inconvenience’.

Manager Aryan Cook verklaarde tegenover een lokaal tv-station dat er de eerste vier dagen steeds duizend mensen in de rij stonden voor zijn winkel. Als gevolg van de enorme run op legale wiet, hebben de meeste shops nu besloten dat kopers slechts een kwart ounce (ongeveer 7 gram) mogen aanschaffen in plaats van de hele ounce die volgens de wet mag.

Alaska wil ook legaliseren

Nog meer goed nieuws uit de VS: voorstanders van legalisering in de staat Alaska hebben een wetsvoorstel ingediend om bij de komende verkiezingen te stemmen over het vrijgeven van recreatief gebruik van marihuana. Het zou daarmee de derde staat zijn, na Colorado en binnenkort Washington, die zover gaat. Volgens een opiniepeiling is er ook een meerderheid van de inwoners van Alaska voor legalisering.

 

 

(advertenties)