(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Best wel shocking nieuws: de politie kreeg deze week bij het zoeken naar wietplantages in drie provincies hulp van specialisten van Defensie. Het is natuurlijk al godgeklaagd dat er zoveel politie-uren gaan naar het opspeuren van plantjes, maar dat ons leger nu ook al geld, mankracht en energie verkwist aan deze heksenjacht is van de gekke!

In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht hadden de overheidsdienaren deze week weer eens niets beters te doen dan achter hennepkwekers aan te jagen. Op maar liefst tien locaties werden invallen gedaan, het gevolg van een rechercheonderzoek dat vorig jaar van start ging. Specialisten van Defensie hielpen ook mee, met hightech apparatuur waarmee je door muren en vloeren en om hoeken kunt kijken.

En wat was het formidabele resultaat van al dit opsporingsgeweld? Daarover doet de politie een beetje vaag. Enkele hennepkwekerijen, een drogerij, wapens en een aantal kilo’s gedroogde hennep, wordt er gemeld. Niet heel specifiek allemaal, zeg zelf. Daarnaast werd het gigantische aantal van twee personen aangehouden.

 

(advertentie)