(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Natuurgebied Markiezaat moet een fijne plek zijn om stiekem wat wietplanten neer te zetten. Althans, wij zijn er zelf nooit geweest maar in nog geen twee weken tijd werden daar twee verschillende kwekerijen ontmanteld. Een week geleden ging het om 1400 wietplanten. Deze keer gaat het om een ‘kleine kwekerij’.

Een waarschuwing aan iedereen die guerrilla-kweekplannen heeft voor het natuurgebied Markiezaat bij Bergen op Zoom, is wel op zijn plaats. In nog geen twee weken tijd werden daar namelijk twee verschillende plantages in de open lucht geruimd. Dat niet alleen maar de kwekers werden in beide gevallen ook nog eens op heterdaad betrapt.

Samen Sterk in Brabant

Wees dus voorzichtig als je er met je gieter op uit gaat in Markiezaat. Want Samen Sterk in Brabant kan er weleens in de bosjes liggen om je op heterdaad te betrappen. Als het niet iemand van Brabants Landschap is, of boswachter Oprel of politiehondzwb bijvoorbeeld. Die werken namelijk allemaal samen in het Brabantse. De BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) van deze SSiB pakten in Markiezaat vorige week al twee mannen op met 1400 wietplanten, en deze week was het weer raak.

Noem het toeval maar dat is het allerminst. In een interview met Omroep Brabant zegt een van de boswachters van Brabants Landschap het zelf “De kans dat het (oogsten van een wietplantage) hier slaagt, is bijna nul. We zijn hier bloedfanatiek.”

Deze keer ging het echter om minder wietplanten, SSiB spreekt over een kleine kwekerij. Toch zijn de twee kwekers aangehouden, het gaat om een 22-jarige man uit Hoogerheide en zijn 18-jarige handlanger uit Ossendrecht. De heren zitten vast en worden vandaag verhoord. De aanklacht luidt niet alleen het kweken van wietplanten, maar ook vernieling van het beschermde natuurgebied.

Lang verhaal kort: let op met guerrilla wiet kweken in Brabant, er lopen daar namelijk nogal wat fanatieke BOA’s en boswachters rond om je op heterdaad te betrappen…

[Openingsfoto: Erik de Jonge]
(advertenties)