(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hallo en welkom bij de cursus wiet smokkelen voor beginners. Les 1: Wat je niet moet doen in een boot, met laten we zeggen zo’n 550 kilo aan smokkelwiet bestemd voor het Amerikaanse vaste land.

Er zijn veel dingen die je gerust kunt doen in een boot met daarin zo’n 550 kilo wiet. Jezelf eens achter de oren krabben bijvoorbeeld of nadenken hoe je de accu van je boot weer aan de praat krijgt, zijn twee uitstekende voorbeelden van dingen die je prima kunt doen in een boot vol wiet, maar die de schipper van een boot voor de kust van San Diego heeft nagelaten…

Wat je niet moet doen

Er is echter één ding dat je dus NOOIT moet doen in zo’n geval, en dat is de kustwacht om hulp vragen. Toch is dat precies wat de oliedomme schipper uit deze les, op de zondagmorgen van 6 augustus wel deed. Zijn boot met daarin 50 keurig verpakte blokken geperste wiet had namelijk panne, de accu was er mee opgehouden.

De bijna 550 kilo in beslag genomen wiet.

Een benarde situatie uiteraard, waar de twee mannen op het schip waarschijnlijk beter hun smokkelvrienden voor hadden kunnen bellen, of voor ons part hun moeder. In plaats daarvan riepen de twee smokkelaars de hulp in van de kustwacht van San Diego. En om nog maar eens te illustreren waaróm je dat dus NOOIT moet doen, volgt hier wat er dan mis gaat.

Hulpvaardig als ze zijn, stapten de leden van de kustwacht in een eigen boot en snelden ze op de mannen in nood af. Eenmaal aangekomen bij de smokkelboot, die zich inmiddels al op roei-afstand van de vermoedelijke plaats van bestemming bevond, ontdekte de kustwacht dat er toch iets meer met de boot aan de hand was dan alleen een kapotte accu.

Leden van de kustwacht nemen de pakketten wiet in beslag.

De afloop van dit verhaal laat zich makkelijk raden; de leden van de kustwacht inspecteerden de boot en vonden de 50 pakketten wiet. De twee mannen op de boot werden aangehouden en de bijna 550 kilo brick weed alsmede de boot werden in beslag genomen.

Conclusie: Bel nooit de kustwacht in een boot vol smokkelwiet.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)