(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cranendonck kan trots zijn op het heldhaftige werk van buurtbrigadier Henk van den Berg. Dat is hij zelf namelijk ook. Het is niet dat hij een inbreker op heterdaad in de kraag heeft gevat hoor, of een ontvoering heeft opgelost of zo. Nee, Henk heeft diverse wietplanten geruimd in maïsvelden. 

Zeker 12.000 euro over de balk

Goed, watskeburt? Met een peperdure helikoptervlucht (gemiddeld zo’n 12.000 euro per vlucht) heeft de politie in Cranendonck ‘onderzoek gedaan’ in de buurt van Maarheeze, Heeze en Leende. En wat denk je? Daar bleken dus op meerdere plekken wietplanten te staan tussen de maïsplanten. Buurtbrigadier Henk ging er met zijn collega’s op af en heeft de planten eigenhandig de nek om gedraaid, hulde!

De planten waren nog niet geoogst, wat dan wel weer logisch is aangezien de bloeifase van fotoperiode wietplanten buiten, pas net een beetje op gang komt. Er is niemand aangehouden voor de wietplanten, maar dat kan natuurlijk nog. De politie houdt de exacte locatie van de wietveldjes geheim, maar de rechtmatige eigenaar zal zijn planten waarschijnlijk wel herkennen in de onderstaande tweet van de Cranendonckse wijkagent. In dat geval raden we je dus aan om even niet bij de planten te gaan kijken, want dan word je waarschijnlijk alsnog aangepakt door Henk of zijn collega’s.

Goed, de boer in kwestie wás op zich de enige die last of schade zou kunnen hebben van de planten, maar dankzij het helikoptervluchtje en de politie-inzet hebben we er nu allemaal schade van. We weten niet precies hoeveel manuren buurtbrigadier Henk en zijn kornuiten aan de ontruiming besteed hebben, maar de helikoptervlucht kostte de gemeenschap alleen al zo’n 12.000 euro.

Hulde!

Waar je als wijkagent al niet trots op kunt zijn zeg… Persoonlijk kunnen we ons zo voorstellen dat agenten op een gegeven moment juist een gezonde aversie zouden ontwikkelen tegen de nutteloze cyclus van het ruimen van wietplanten en opsporen van kwekerijen. Vooral omdat er meer wietplanten geplant worden dan je in je wildste politiedromen maar kunt omhakken. Kom op Henk, daar ben je toch geen agent voor geworden?

Bedankt Henk!

(advertenties)