(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Helaas voor Parijse liefhebbers van cannabis en uiensoep, maar 900 kilo cannabis zal de Franse hoofdstad nooit bereiken, en de uien waarin dat verstopt was waarschijnlijk ook niet. De vrachtwagen werd bestuurd door twee Bulgaren die volgens eigen zeggen onderweg waren naar het Parijse Rungis.

De Bulgaarse chauffeurs mogen wellicht blij zijn dat ze voorlopig vastzitten want 900 Kilo is een enorme hoeveelheid wiet om kwijt te raken. We kunnen ons zo voorstellen dat er ergens een woedende Spanjaard of Bulgaar zint op wraak voor de onderschepping.

De wiet zat verstopt in een lading uien. Een van de twee Bulgaarse chauffeurs vertelde aan de douanebeambte, die de vrachtwagen tijdens een routine controle langs de A9 bij Montpellier aanhield, dat hij met een lading Spaanse uien, onderweg was naar Parijs. Op zich best logisch ook in het land van de gegratineerde uiensoep, zou je denken. Toch geloofde de Franse douanemedewerker de Bulgaar niet op zijn woord, en nam hij een kijkje achterin de vrachtwagen.

‘Marrokkaanse koffers’

Hoe indringend uien ook kunnen ruiken, er hing toch een smakelijke ondertoon met aroma’s van .. ja, wiet eigenlijk. Het was reden voor een grondig onderzoek dat 22 zogenaamde ‘Marrokkaanse koffers, 11 plastic zakken en nog eens vier sporttassen vol met wiet opleverde. In totaal werd meer dan 900 kilo cannabis gevonden. Marrokkaanse koffers zijn trouwens bewerkte zakken om cannabis in te vervoeren.

De douane schat de straatwaarde van de 904 kilo wiet in op ongeveer 7 miljoen euro. Omgerekend een handelswaarde van 7,74 euro per gram.

[Foto’s: Franse Douane)
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)