(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een lekker partijtje chocolade uit Nederland was hard op weg naar de Canadese eindconsument toen het noodslot toesloeg. De douane in Halifax kreeg argwaan en besloot het snoepgoed uit Holland nader te inspecteren, met als gevolg dat de 200 kilo hasj die erin verstopt zat met de billen bloot kwam te liggen…

Chocolade strandt

Dit Hollands-Canadees chocodrama speelde zich ruim twee maanden geleden al af maar het tikken van een persberichtje was klaarblijkelijk zoveel moeite voor de Canada Border Services Agency (CBSA) en de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) dat het nieuws nu pas wereldkundig is gemaakt.

Nou ja, feit is dat er een zeecontainer met chocolade op weg was van Nederland naar de haven van Halifax in Canada, waar de staat Ontario de eindbestemming had moeten worden. Maar zoals je begrijpt kunnen ze daar nog tot Sinterklaas gaan zitten wachten op hun chocolade… die komt dit jaar dus mooi niet meer.

100 goedgevulde repen

Uit röntgenfoto’s van genoemde instanties die de grens van Canada met de boze buitenwereld moeten bewaken, bleek namelijk dat er ‘onregelmatigheden’ in de container uit Nederland voorkwamen. Nou hadden deze cops dat allemaal niet zelf bedacht, ze handelden na een tip van het National Targeting Centre. En het moet gezegd, die tip mocht er zijn deze 25ste mei: in 100 chocoladerepen bleek namelijk steeds 2 kilo hasj te zijn verstopt!

De Nederlandse chocolade met extra crispy verrassing-ingrediënt

Een maand nadien werd ook de beoogde ontvanger van de partij nederhasj in de kladden gevat: Owen Jagasar  (51) uit Mississauga, Ontario. Hij mag zich voor de rechter gaan verdedigen tegen de aanklachten van drugssmokkel, -bezit en bedoeling om de hele santenkraam op de illegale markt te verkopen.

Bladiebla…

Uiteraard prijzen de Canadezen zichzelf de hemel in voor de actie tegen onze hardwerkende exporteurs. Zo tettert Calvin Christiansen, Regional Director General van de CBSA: ‘Dit is een significante vangst, en een geweldig voorbeeld van hoe onze grensofficieren een combinatie gebruiken van instinct, training en gereedschap om illegale drugs te onderscheppen en ze van onze straten te houden.’ En zo bla-blaat Calvin nog even door mensen…

En trouwens, sinds wanneer noemen we een simpele tip ‘instinct, training en gereedschap’?!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)