(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wát een verlies moet de inval geweest zijn voor de eigenaar van een oude molen in Darwen, Lancashire. Daar werd namelijk een van de meest geavanceerde kwekerijen van Engeland gevonden. Inclusief 20 kweekruimtes, 1300 wietplanten t.w.v. €841.484 dubbele wanden en een geheime lift. Afijn, kijk zelf maar!

De Engelse politie noemde de kwekerij in de oude molen in Lancashire de meest geavanceerde wietkwekerij van Groot-Brittannië. De kwekerij telde liefst 20 kweekruimtes en was volledig aan het zicht onttrokken door dubbele wanden gemaakt van gipsblokken. De enige manier om bij de wietfabriek te komen was via een geheime lift waarvan de ingang verborgen was achter een grote open haard.

Toegeven, het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit op de politiefoto’s. Om er te komen moesten de ‘bobbies’ door een dubbele wand van grote gipsblokken breken. Het was pas daarna dat ze de omvang en de geheime lift van de indrukwekkende kweekfabriek vonden. De kwekerij had 1300 wietplanten, ongeveer 16 kilo wiet en een compleet woongedeelte gemaakt om langere tijd ongestoord in te kunnen verblijven.

De planten stonden er goed bij in Engelands meest geavanceerde kwekerij.

Alleen via deze geheime lift was de kwekerij te bereiken.

20 Verschillende kweekruimtes vol met wietplanten in iedere levensfase, het is om jaloers op te worden…

16 Euro per gram?

Dat waren de feiten, wat volgt zijn zoals gewoonlijk de aannames van de, in dit geval Engelse politie. Zij schatten de waarde van de 16 kilo wiet namelijk op zo’n 250.000 euro. Nu zijn we niet helemaal op de hoogte van de wietprijzen in Groot-Brittannië, maar bijna 16 euro per gram lijkt ons toch wat overdreven. De hele kwekerij inclusief 20 kweekruimtes, bijna drie ton aan apparatuur, 16 kilo wiet en 1300 planten zou zelfs 841.484 euro waard zijn.

Er werd een 31-jarige man aangehouden maar volgens de autoriteiten was de kwekerij het werk van een – jawel – georganiseerde criminele bende, waar hebben we dat vaker gehoord? Bijna iedere ruimte in de molen deed dienst als kweekruimte.

Hoe zonde het voor de Engelse cannabist ook is dat deze wietfabriek is opgerold, inspecteur Vinny De Curtis is blij met de ‘bust’: ‘Dit is de grootste en meest geavanceerde wietfabriek die ik ooit gezien heb. Ik ben blij dat we konden voorkomen dat zo’n grote hoeveelheid illegale drugs bij kwetsbare mensen uit onze gemeenschap terecht zou komen’.

(advertentie)