(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals de meesten is Dokter Groen ook een mens. Als zodanig gaat hij dus ook op vakantie en dat betekent dat er iets geregeld zal moeten worden voor de negen wietplanten in zijn kweekkast. Want hoewel de oogst langzamerhand al in zicht komt, moet de cyclus natuurlijk wel netjes afgemaakt worden.

Het duurt nog maar een paar weken voordat de Gorilla Glue planten die ik 11 weken geleden liet ontkiemen, klaar zijn voor de oogst. Aangezien dit dus het laatste verslag voor mijn vakantie is, zal ik de verzorging van de dames twee weken aan iemand anders moeten overlaten. Dat de planten bijna klaar zijn komt goed uit, want dan hoeft de ‘oppas’ alleen water te geven en niet met voeding in de weer.

Wiet kweken in de vakantie

Ik heb het geluk dat ik iemand heb die ik kan vertrouwen met mijn wietplanten tijdens mijn vakantie. Niet iedereen kent echter zo iemand. Mijn punt is dat je daar dus voordat je het eerste zaadje in de grond stopt over moet nadenken. Ben je van plan om op vakantie te gaan? Kun je je kweek zo plannen dat de planten klaar zijn vóór je vertrekt? Wat doe je als dat niet zo is?

Mocht je de hulp van iemand inschakelen voor de verzorging van je planten tijdens je vakantie, zorg dan dat je diegene van tevoren goede instructies geeft. Wordt ook niet kwaad wanneer je planten tijdens jouw afwezigheid problemen krijgen door een verkeerde behandeling zoals teveel of te weinig water of iets dergelijks. Het is en blijft jouw verantwoordelijkheid. Zorg dus dat je je kweek zo regelt dat je planten ofwel op tijd voor je vakantie klaar zijn, of dat je iemand hebt die niet alleen te vertrouwen is, maar liefst ook een beetje groene vingers heeft. En mocht het toch mis gaan, neem dan je eigen verantwoordelijkheid.

Bloeiweek #5

De Gorilla Glue’s in mijn kleine kweekkast staan nu vijf weken op een 12-uurs lichtregime en begonnen zo’n drie weken geleden aan hun daadwerkelijke bloeiperiode. Ze staan er prachtig bij en de kast vult zich zo langzamerhand mooi met toppen. Bij sommige exemplaren zijn de bloeiharen al behoorlijk ingedroogd, terwijl de rest nog vol zit met witte bloeiharen, wat duidt op in ieder geval twee verschillende fenotypen.

Ik kies er echter voor om alle planten straks in één keer te oogsten en dat betekent dat sommige toppen wat rijper zullen zijn dan andere. Ik vind dat geen enkel probleem, het geeft me wat variatie in het effect van de oogst straks. De toppen die wat verder ontwikkeld zijn geven een wat zwaarder en lomer effect, terwijl de wat minder overrijpe toppen een wat energieker effect zullen hebben.

De laatste weken

Aangezien ik de komende drie weken dus even geen verslag zal aanleveren, zal ik eens schetsen wat er voor de planten in de agenda staat. De vijfde bloeiweek zit er nu op. Tot aan de zesde geef ik ze nog voeding. Voornamelijk fosfor en kalium uit de PK booster van BioQuant maar ook een beetje Vitalize van Mills. Stikstof krijgen ze nog meer dan genoeg uit de aarde, gezien de gezonde donkergroene bladeren. Ik ben dan ook aangenaam verrast door de biologische moestuingrond en de compost die ik in een 50/50 verhouding door elkaar gemengd heb.

In bloeiweek 7 en 8 ben ik er zogezegd niet. Ik heb de oppas gevraagd om de planten in die weken gewoon kraanwater te geven. Om de dag ongeveer 300 milliliter schoon kraanwater. Het betekent dat de planten dan ook vanaf de zevende week gespoeld zullen worden. Misschien zou een weekje later beter zijn maar ik wil het risico niet lopen dat er iets misgaat met teveel voeding. Dan maar beter iets eerder spoelen en bovendien zit de aarde nog bomvol met organisch materiaal dus helemaal zonder voeding komen ze niet te staan.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan met de Gorilla Glue’s tijdens mijn vakantie. Als ik terug ben hebben ze er acht weken bloeien opzitten en moet ik wellicht direct oogsten. Uiteraard zitten jullie dan weer op de eerste rij. Ik ga mijn koffers pakken en zie jullie over drie weken weer.

Hasta la vista!

(advertentie)