(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In 99 procent van de gevallen kiezen wij partij voor de wietliefhebber die door de politie te grazen wordt genomen. Immers, het is maar een plantje en wat van een plant afkomt kan nooit zo duivels slecht zijn dat er duizenden mensen en miljoenen euro’s tegenaan moeten worden gegooid om het te vernietigen. Maar eens in de zoveel tijd kunnen we slechts tevreden zijn met een bust. Zoals in dit Bossche geval.

 

Poseren met wiet

Gezellig zitten twee politiebeambten aan het bureau achter hun computers – wat ze sowieso nogal veel schijnen te doen – met tussen hen in twee flinke zakken wiet. Uiteraard niet hun lunchpakket, dat zou me wat worden mensen als de politieagenten ook weten wat blowen is… Nee, het is wiet die is afgepakt van een inwoner van Den Bosch, vorige vrijdag.

En in dit zeldzame geval, we hebben het al aangekondigd, kunnen we er geen traan om laten. Watskeburt?

Plaatje kwijt

Op vrijdag rijdt er een scooter door de Brabantse hoofdstad. Op zich geen wereldschokkende gebeurtenis, maar in dit geval trekt de tweewieler de aandacht van wat dienders omdat er geen kentekenplaat op zit. “Na wat zoekwerk in de wijk zagen de collega’ s de scooter staan bij een garagebox aan de Rodenbachstraat”, lezen wij op de Facebook van de Politie Den Bosch, waar we naartoe werden getrokken door genoemde foto van de zakken wiet.

In die garage blijkt nóg een scooter te staan. Op zich wederom geen wereldschokkende gebeurtenis, je ziet scootermensen wel vaker samen optrekken immers.

Verdachte voorwerpen

In de garage zien de wakkere politieagenten verder (we citeren weer even:) “een doos met voorwerpen die vaak worden gebruikt in de hennepteelt”. Ai. Zoals te verwachten valt, willen de agenten vervolgens ook het huis dat bij de garage hoort doorzoeken. En daar vinden ze dus dit:

En dan het antwoord op de vraag waarom wij het er in dit specifieke geval mee eens zijn dat deze wiet nooit wordt opgerookt – ervan uitgaande dat de politieagenten die ermee poseren hun taken niet verkwanselen en de shit naar de verbrandingsoven dirigeren.

Welnu, omdat de eigenaar van de twee flinke zakken wiet allebei die scooters gejat heeft! En dan is dit uiteindelijk allemaal een doodeenvoudige kwestie van: boontje komt om zijn loontje…

(advertenties)