(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Normaal gesproken slaan wij verhalen over mensen die hun eigen geslachtsdeel eraf choppen liever over eerlijk gezegd. Maar ja, wat moet je met zo’n geval als het echt gebeurd is, er een directe link met wiet schijnt te zijn en er ook in het vaktijdschrift Journal of Medical Case Reports over wordt bericht? Dan móeten wij wel aan het werk. We waarschuwen gelijk vast voor de gruwelijke foto’s van het resterende piemelstompje aan de Thaise blower.

Over naar zuidoost Azië dus, waar onze 23-jarige Thaise man de schaar op bizarre wijze ter hand heeft genomen. Mocht je twijfelen aan het waarheidsgehalte – wat gezien de aard van dit beestje begrijpelijk is hoor – dan geven we je eerst de officiële feiten.

De zaak is zondag 30 januari onder de titel ‘Penile self-amputation due to cannabis-induced psychosis: a case report‘ gepubliceerd in Journal of Medical Case Reports.

Twee gram wiet in een bong

De tragische hoofdpersoon had naar verluidt twee jaar cannabis gerookt, maar was er toen weer mee gestopt. Drie maanden erna echter besloot ie toch weer eens aan de bong te gaan hangen. Niet zonder succes rookte hij 2 gram wiet, want hij ‘ervoer 2 uur later een erectie zonder dat er sprake was van seksuele stimulatie’, zo leren we.

Hij rapporteerde (later tegenover medici) dat hij een ‘aanhoudende, serieuze en scherpe pijn in zijn penis voelde’ en dat ‘zijn eikel er misvormd uitzag’.

Pijnlijke penis trimmen met huis-, tuin- en keukenschaar

De Thaise jongeman geloofde dat hij de pijn kon stoppen; hij besloot om ‘de voorhuid van zijn penis te gaan trimmen’ en wel door meerdere malen de schaar ter hand te nemen! Al doende amputeerde hij op die wijze dus stapsgewijs zijn eigen piemel…

Weer twee uur (!) later realiseerde de Thaise bongroker zich dat het bloeden daar beneden niet vanzelf zou stoppen, en hij besloot zich maar eens naar een ziekenhuis te begeven.

Helaas constateerden de artsen daar dat de penis te beschadigd was om te kunnen redden. Vervolgens verwijderden ze alle dode lapjes huid en al het even dode vlees. Het geamputeerde piemelstuk was bovendien sowieso al te vervuild: met mieren. De pechvogel houdt na het ziekenhuisbezoek zeggen en schrijven nog twee centimeter (2 cm) mannelijkheid over…

Psychose door wiet roken

‘Nadat hij was opgenomen en de cannabis uitgewerkt was, zakten zijn waanideeën en hallucinaties weg’, lezen we in het rapport in het medisch vakblad. Want geloof het of niet, de schuld van dit alles ligt volgens de Thaise deskundigen bij ons favoriete plantje.

De artsen stelden namelijk de diagnose ‘cannabis-induced psychosis’ – ofwel een door wiet opgewekte psychose – en wel omdat ‘de symptomen begonnen na cannabisgebruik, zonder bewijs voor gebruik van andere drugs’.

Zeldzaam geval

Gelukkig zijn artsen in Thailand voor wat betreft wiet ook weer niet helemaal van gisteren. Nantanan Jengsuebsant, hoofdauteur van de studie en werkzaam bij het Department of Emergency Medicine, zegt namelijk dat cannabis ‘wereldwijd veel gebruikt wordt voor medicinale en recreatieve doeleinden’.

Het geval van deze Thaise jongeman is dus ‘zeldzaam’ te noemen volgens hem, ‘maar cannabis kent veel bijwerkingen, inclusief psychoses’.

De conclusie van de wetenschappers in kwestie luidt: ‘Door cannabis geïnduceerde psychose is een negatief effect van cannabis, wat zou kunnen leiden tot een verzwakt beoordelingsvermogen en onverwachte zelfbeschadiging’.

LEES OOKWetenschapper: “Cannabis veroorzaakt géén psychoses”

Verder kijken kan, op eigen risico

Dat kun je wel zeggen ja. Wat ons betreft is de moraal van dit onsmakelijke  verhaal; kijk liever goed uit waar je je scharen neerlegt vóórdat je gaat blowen!

Op eigen risico tot slot: de foto’s van de piemel van de Thaise wietroker nadat die besloot hem te gaan ’trimmen’ met een schaar. We hebben ze voor de zekerheid geblurd, maar als je the real shit per se wil zien hoef je nu slechts op die blurrie hieronder te klikken:

(advertentie)