(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sowieso is het al een van de laffere misdrijven: inbreken. Helemaal als het een coffeeshop betreft natuurlijk, maar zonder dollen: helemaal als er ook nog eens mishandeling bij komt kijken. En dat is precies wat er gebeurde in een shop in het centrum van Amsterdam op zaterdag 28 augustus. Daarom sluiten we voor de verandering de rijen met de politie en vragen: ken je deze 2 eikels die de coffeeshop rippen en een doodsbange schoonmaker bedreigen en mishandelen?

Schoonmaker coffeeshop stuit om 6 uur ’s ochtends op inbrekers

De lokale hoofdstedelijke tv-zender AT5 vroeg in haar programma ‘Bureau 020′ afgelopen week aandacht voor twee gasten die een coffeeshop aan de Oudebrugsteeg in het centrum van de stad binnenklimmen via een raam. Dat gebeurt heel vroeg in de ochtend, maar onverwacht staan de overvallers even later – net voor zes uur ’s ochtends – oog in oog met de schoonmaker…

De arme kerel wordt bedreigd, mishandelt en ook nog eens beroofd van zijn spullen. Uit de shop zelf verdwijnt de complete kassa, uiteraard wiet en ook nog contant geld. Al met al een behoorlijke klotestreek dus, die op zowel de schoonmaker als de eigenaar van de coffeeshop een behoorlijke impact heeft.

Blijf van onze coffeeshops af!

Het goeie nieuws, voor zover daar sprake van kan zijn, is echter dat de beide inbrekers op camerabeelden staan. De heren praten zowel Nederlands als Arabisch, dus dat verkleint het aantal mogelijke verdachten ook alweer aanzienlijk. De politie wil deze zaak natuurlijk graag oplossen en voor de verandering staan wij aan hun kant in een cannabis-zaak. Jazeker, de wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Of zoals politiewoordvoerder Marijke Stor het zegt: “”De schoonmaker heeft doodsangsten uitgestaan tijdens de beroving en dat is natuurlijk heel heftig geweest. En ook voor de eigenaar van de coffeeshop is dit incident ontzettend vervelend. Daarom komen wij heel graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de verdachten op de beelden.”

Hier komen die beelden:

 

(advertenties)