(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Gold Rush Outdoor

Het is nog wat vroeg maar misschien heb je toch al de eerste buitenwietkriebels. Dan vind je het vast ook niet erg als we je alvast een kweeksuggestie geven: Gold Rush Outdoor. Een zinderende 85% sativa dominante wietsoort op basis van Polm Gold die dankzij de buitenwietklassieker Purple Power al heel vroeg in het seizoen met bloeien begint. 

Gold Rush Outdoor wordt een semi-autoflower wietsoort genoemd, maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht. Hoewel semi-autoflower wietsoorten wel bijzonder goed geschikt zijn voor de buitenteelt in ons klimaat, gaan ze namelijk niet vanzélf bloeien. Ze gaan daarentegen wel heel snel in bloei, zodat ze ook vroeg in het seizoen klaar zijn voor de oogst. In het geval van Gold Rush Outdoor is dat al aan het begin van september.

Gold Rush Outdoor is een speciale buitenversie van Spliff’s Gold Rush, en kwam voort uit een Polm Gold en de klassieke buitenwiet Purple Power. Wanneer de dagen vaak nog mooi en zonnig zijn en de natte toprot-veroorzakende herfst haar gezicht nog niet heeft laten zien, kun je de zoete vruchten van deze wietsoort plukken. De bloei begint bij Gold Rush Outdoor al rond de tweede week van juli, en dus niet ver in augustus zoals bij wietsoorten die eigenlijk voor de binnenteelt bedoeld is.

Gold Rush Outdoor is een snel bloeiende buitenversie van Spliff’s Gold Rush.

Omdat deze buitenwiet wel vroeg bloeit maar geen autoflower is, zijn de opbrengsten ook veel groter dan die van een autoflower wietsoort. De Purple Power genen maken haar goed bestand tegen schimmels en plantenziektes, en zorgen ervoor dat sommige exemplaren een prachtige paarse kleur krijgen. De THC rijke Polm Gold moeder zorgt voor een stevige harsproductie en maakt deze wiet tot een pittig rokertje.

De smaak is zoet en aards en doet denken aan NYC Diesel maar dan met een vleugje kaneel, sinaasappel en limoen. Ze geeft een energieke maar ontspannen high en is een stevige pijnstiller.

  • Soort: sativa dominante (85%) hybride
  • Genotype: Polm Gold, Purple Power
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 7 – 8 weken, buiten begin september klaar
  • Hoogte: tot 2 meter
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
(advertentie)