(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als liefhebbers van old school genetica worden we ontzettend blij van de nieuwe Black Lebanon van Super Sativa Seed Club. Het gaat namelijk om de originele genetica uit de jaren ’80 maar dan gestabiliseerd en verbeterd in een splinternieuwe en potente kruising met Blackberry.

Met Black Lebanon waan je je even in een coffeeshop uit de jaren ’80. Toen een grammetje niet meer dan twee knaken kostte en je zoveel wiet kon inslaan als je maar wilde.

Splinternieuwe klassieker

Vergis je echter niet want de hedendaagse Black Lebanon is minstens zo potent, plakkerig en rijk aan terpenen als de nieuwste Amerikaanse wietsoorten. Super Sativa Seed Club kruiste de originele Black Lebanon namelijk met een mannelijke Blackberry. Ze selecteerden vervolgens alleen de beste exemplaren voor de nieuwe soort. Of specifieker, fenotypes die het dichtst in de buurt van de originele Black Lebanon kwamen maar dan wel met de kwaliteit, potentie, smaak en opbrengst die je van een hedendaagse wietsoort mag verwachten.

Black Lebanon is altijd al een van de meest potente landrassen uit het mediterrane gebied geweest, dus het lag voor de hand om die soort naar 2022 te halen. De soort is van nature sterk en goed bestand tegen intense omstandigheden. De planten zijn een genot om in je kweekruimte te hebben, ze hebben een stevige structuur en strekken ook je kweektent niet uit. Prachtig zijn de diep donkergroene bladeren waarvan sommigen donkerpaarse tonen laten zien.

Bijna zwarte toppen, fruitige smaak

Maar het mooiste zijn nog wel de zwarte fenotypes van Black Lebanon. Deze ontwikkelen bijna zwarte toppen met een glinsterende laag witte trichomen. En hoewel je het misschien niet van zo’n donkere wietsoort verwacht, smaakt de wiet uitermate zoet en fruitig. Opmerkelijk fruitiger dan de originele Black Lebanon uit de jaren ’80 en ook zonder de typerende aardse smaak van sommige oude paarse wietsoorten.

Black Lebanon produceert gemiddeld tot hoge opbrengsten, en 500 gram per vierkante meter behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Ze strekt niet veel en is zeer geschikt om in een sea of green opstelling te kweken. Natuurlijk kun je deze wietsoort ook scroggen maar dat duurt misschien wel wat langer aangezien ze niet zo veel strekt.

De bloeifase van Black Lebanon duurt in een binnenkweek zo’n 60 tot 65 dagen. De toppen die de plant produceert kunnen daarbij zeer donker van kleur worden maar zijn sowieso zeer plakkerig en kristalrijk. Het THC percentage kan oplopen tot boven de 20% en het terpenenprofiel zorgt voor een verrassend zoete en fruitige geur en smaak.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Black Lebanon, Blackberry
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 60 tot 65 dagen
  • Geur/smaak: intens, hasj, bessen, fruitig en een klein beetje aards
  • Effect: ontspannen, fysiek, stoned, houdt lang aan
  • Zadenbedrijf: Super Sativa Seed Club
(advertentie)