(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Strawberry AK plant

Strawberry AK is een fruitige kruising van de makers van de legendarische wietsoorten AK-47, Chronic, White Russian, Bubble Gum en meer. Een sativa dominante kruising tussen de originele klassiekers AK-47 en Bubble Gum. De soort heeft een zoete aardbeiensmaak en is minstens zo potent als AK-47!

Zadenbedrijf Serious Seeds gaat niet over één nacht ijs wanneer ze een wietsoort lanceren. Een strategie die misschien niet de allermeeste wietsoorten oplevert, maar zeker wel de meeste cannabis cups. Kwaliteit gaat namelijk altijd boven kwantiteit voor de serieuze zadenmakers, en dat leverde meerdere wereldberoemde wietsoorten op. Variëteiten als AK-47, Chronic, Bubble Gum, White Russian en Kali Mist, om er maar een paar te noemen.

Strawberry AK

Voor de ontwikkeling van Strawberry AK gingen de zadenmakers van Serious Seeds een samenwerking aan met de Duitse rapper King Keil, die op zoek was naar een wietsoort om zijn naam aan te verbinden. De wens was eenvoudig; namelijk een potente wietsoort met hoog THC-percentage en een zoete fruitige smaak.

Voor de ontwikkeling van Strawberry AK kreeg de Duitse zanger zelf ook een opdracht. Namelijk het proeven van alle fenotypes die Serious Seeds hem voorschotelde. Over zijn uiteindelijke keuze was King Keil na één haal overtuigd dat het een monsterhit zou worden. Hij raakte zelfs zo geïnspireerd door de fruitige aardbeienwiet dat hij er een nummer op zijn album Weedman Begins over schreef.

AK-47 x Bubble Gum

Om de sativa dominante Strawberry AK te maken, kruisten de breeders een speciaal geselecteerde AK-47 moeder met een mierzoete Bubble Gum vader. Dat deden ze net zo lang tot iedereen tevreden was met het resultaat. De nieuwe hybride heeft de trichomenlaag en potentie van AK-47 en de fruitige zoete aardbeiensmaak van Bubble Gum!

Strawberry AK planten worden gemiddeld hoog en hebben een dikke korst van trichomen. De fruitige terpenen zorgen ervoor dat Strawberry AK iedere kweekruimte domineert met de geur van verse aardbeien. Het effect is sterk en begint met de creatieve boost die alleen een sativa je kan geven, waarna het overgaat in een sterke lichamelijke ontspanning. Medicinaal gezien is Strawberry AK een goede pijnstiller, een fijn slaapmiddel en geeft ze een kalmerende uitwerking op angsten en zenuwen.

  • Soort: sativa dominante F1-hybride
  • Genotype: AK-47, Bubble Gum
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 56 tot 63 dagen
  • Geur/smaak: zoet rood fruit, aardbeien, bubblegum
  • Effect: potent, stimulerend, creatief, ontspannen, stoned
  • Zadenbedrijf: Serious Seeds
(advertentie)