(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Amerikaanse en nieuwe wietsoorten zijn leuk voor de afwisseling. Zoek je echter een wietsoort zoekt om op te rekenen, dan heb je wellicht meer aan een no nonsense Skunk klassieker zoals Euforia. Die is namelijk een stuk gemakkelijker om te kweken, en staat bekend om hoge opbrengsten en tot 20% THC!

Als het om sterke genetica gaat, heb je vaak meer aan een degelijke Skunk kruising dan aan de nieuwste Amerikaanse wietsoorten. Neem de Nederlandse wietsoort Euforia, die is tweevoudig bekroond en al decennia een bestseller. Een robuuste wietsoort die gemakkelijk te kweken is, goed is voor flinke opbrengsten en met zo’n 20% THC niet onder doet voor gehypete Amerikaanse soorten.

Sativa dominante Skunk klassieker

Euforia is nou eens geen kruising tussen twee andere succesvolle wietsoorten, maar het resultaat van een langdurig veredelingsprogramma. De wietsoort werd al in 1996 ontwikkeld en viel op vanwege haar lange en met kristallen bedekte toppen. Genetisch gezien helt ze iets meer naar de sativa kant van het spectrum. Euforia geeft je dan ook een heerlijke euforische high die lang aanhoudt, en maakt een bloeifase van zo’n 9 weken door. Sterke genetica waaruit ook de wereldberoemde wietsoorten Skunk #1, Orange Bud en Skunk #11 zijn voortgekomen.

Geheel in lijn met Skunk produceert Euforia een penetrante geur en laat ze zich gemakkelijk kweken. De toppen zijn lang en bedekt met een plakkerige laag trichomen en kunnen behoorlijk ‘stinken’. Opbrengsten zijn hoog en het THC percentage loopt op tot wel 20%. Gedroogde toppen hebben een aantrekkelijk uiterlijk en doen de naam van de wietsoort eer aan met een sterk euforisch gevoel dat lang aanhoudt.

Euforia kweken

Euforia is een wietsoort waarmee ook beginnende kwekers geweldige resultaten kunnen halen. Als sativa dominante plant groeit ze zowel in de hoogte als in de breedte. Ze kan in de bloeifase aardig strekken maar het voordeel daarvan is dat je je kweekruimte snel gevuld hebt. Gelukkig reageert ze prima op low en high stress kweektechnieken zoals toppen, scroggen, buigen en knakken. Toppen zo groot als je arm zijn geen uitzondering voor Euforia, maar behoeven daardoor wel een goede ondersteuning tijdens de bloeifase.

Het terpenenprofiel van Euforia is zogezegd indringend maar ook complex. De geur en smaak zijn erg ‘Skunky’ maar ook redelijk complex met aardse tonen van dennen, citrus en ander fruit. Samen met het hoge THC-gehalte inponeert dit zelfs de meest doorgewinterde wietroker. Het is dan ook niet voor niets dat Euforia zowel een Highlife als een High Times Cannabis Cup op haar naam heeft.

  • Soort: sative dominate Skunk hybride
  • Genotype: Skunk genetica
  • Geslacht: gefeminiseerd (ook als autoflower verkrijgbaar)
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: sterk en penetrant, aards, citrus, fruit
  • Effect: euforisch, high, stimulerend, houdt lang aan
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertenties)