(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het had zo mooi kunnen zijn. Een voormalige officier van justitie die als nieuwbakken VVD-wethouder voorstelt om softdrugs te legaliseren. Maar helaas; het verlichte en verstandige verkiezingsvoorstel van oud-crimefighter Greetje Bos om wiet uit het strafrecht te halen, haalde het niet op het online VVD-congres zaterdag! Weten wij ook weer wat we vooral NIET moeten gaan stemmen straks…

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald

Zestien jaar lang – tussen 2002 en 2018 – bestreed Greetje Bos als officier van justitie de zware, georganiseerde misdaad. Ze werd landelijk nieuws als aanklaagster van No Surrender opperhoofd Klaas Otto. Ook moest ze lange tijd beveiligd worden vanwege bedreigingen uit het milieu dat ze beroepsmatig onder vuur nam.

Voormalige crimefighter Greetje Bos heeft het licht gezien en pleit voor legale wiet, helaas zitten er nog te veel domoren in haar VVD… [foto: LinkedIn]

Des te mooier natuurlijk dat ze in haar leven als VVD politicus/bestuurder – sinds 2,5 jaar is ze wethouder in Breda – gedraaid is. Nu pleit ze voor legalisering van softdrugs in plaats van het tegen beter weten in voortzetten van de falende war on drugs. ‘Het blijft anders dweilen met de kraan open’, stelde ze in het Brabants Dagblad afgelopen vrijdag.

Een dag na het interview in de regionale krant – met de fijne kop ‘Greetje Bos (VVD) pleit voor legalisering softdrugs: ‘Weet je hoeveel er in Brabant geteeld wordt?’‘ – kwam dus het online verkiezingscongres van haar VVD. Insteek: het definitief vaststellen van het verkiezingsprogramma voor de aanstaande Tweede Kamer verkiezingen van maart 2021.

VVD kan beter haar naam veranderen

Maar helaas. Hoewel de jongerenafdeling van de VVD en dus ook prominente leden als Greetje Bos wél het licht hebben gezien (helder schijnend in Canada en de VS immers), blijven de leden van de zogenaamd liberale partij tegen vrijheid voor Nederlanders om een plantje te kweken en de oogst daarvan vredig op te roken.

Het voorstel werd met 59% weggestemd door de meer dan duizend ingelogde VVD-leden die mochten meebeslissen. Ach ja, zolang het er zo aan toe gaat binnen de partij voor Volksverlakkerij, Verraad en Domheid, weten wij wat we in ieder geval niét gaan stemmen op woensdag 17 maart.

Sluiten we maar in stijl af ook. Met een oude bekende VVD-volksvijand die – in tegenstelling tot Greetje – nog steeds het juiste pad kwijt is: Fredje!

[openingsbeeld: Artmim/Shutterstock]
(advertenties)