(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de jongste provincie van Nederland: Flevoland.  En wel naar het dorpje Bant om precies te zijn, 1 van de 10 dorpen in de gemeente Noordoostpolder, met 1.415 inwoners. Eén of meerdere daarvan zijn sinds vorige donderdag niet meer blij en tevreden.

Vis, vuurwerk en… wiet

En niet omdat ze niet mogen knallen met vuurwerk of melkbusdeksels, daar in de polder nabij Urk – waar ze ook wel van een zwartgallig feestje houden zoals we weten. Nee, in een woning aan de Korte Omgang in Bant stapte donderdagmorgen namelijk ongevraagd zomaar pardoes de fokking politie binnen!

Roofridder te paard

Wat kwamen die dienders van de Politie Noordoostpolder/Urk in godsnaam doen op een verloren donderdagochtend? Welnu, dát weten we weer dankzij de ijverig twitterende wijkagent Michel. Een bijzondere wijkagent mogen we wel zeggen, aan zijn profielfoto op Twitter te zien:

Hij zwaait met de politieknuppel in de dorpen Luttelgeest, Bant, Creil en Rutten. Maar christelijk bezwangerd in de polder of niet, toch wordt er ook in deze contreien vrolijk wiet gekweekt, zo leren wij uit de Twitter-geschriften van deze koene ridder te paard(je).

Nét voor de finish gepakt

Helaas voor de rechtmatige eigenaar(s) van de 250 wietplanten, kwam de popo ook nog eens op het allerslechtste tijdstip van de kweekcyclus binnenvallen: terwijl een deel al hing te drogen!

Hoe wreed het noodlot kan zijn… Amen, zand erover en overnieuw beginnen zouden wij zeggen!

(advertenties)