(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de South Mississippi gevangenis in de Amerikaanse stad Jackson. Daar hebben de bewaarders een foto gemaakt van wat er zoal aan smokkelwaar over het hek wordt gemikt door vrienden van de bewoners binnen. Meer dan 25 pakketjes vlogen er in de nacht van zondag op maandag door de lucht, met o.a. de nodige drugs natuurlijk maar ook knapperige barbequed chicken wings!

Geen leuke(re) kerst in Mississippi

Ze hebben het natuurlijk ook niet makkelijk met de corona pandemie, gevangenen. Immers, omdat er geen bezoek naar binnen mag is ook de smokkelstroom die via – de lichamen van -bezoekers naar binnen komt compleet opgedroogd. Vandaar dat er nu constant dingen worden gegooid van buiten de gevangenismuren naar binnen. En dan maar hopen dat het in de juiste hebberige handen valt (dus niet die van de cipiers).

‘Nieuwe technologie verpest een zwarte-markt Kerstmis voor sommige gevangenen in het South Mississippi Correctional Institution nabij Leakesville’, schrijft de gevangenis pesterig op zijn Facebook-pagina. Dus dan weet je het wel weer; de contrabande is niet in de goeie handen terechtgekomen…

Gooien maar mensen!

Om half twee ’s nachts gooiden aardige mensen meer dan 25 pakjes over het dubbele hekwerk van toch 5,5 meter hoog. Maar aangezien sommige smokkelwaar handig in football-ballen was genaaid, vormde die hindernis geen probleem, in tegenstelling tot de moderne detectie-technologie en oplettendheid van de bewaarders dus.

We slaan het trotste geblaat van het South Mississippi Correctional Institution over het veilig maken van onveilige gevangenissen en zo maar even over. Je kent die propagandataal à la ‘We are making Mississippi prisons safer for inmates and Corrections officers by stopping the flow of contraband’  wel zo’n beetje inmiddels.

10 doosjes snuiftabak

Nee, wij werden toch vooral gefascineerd door de foto en de daarop zichtbare veelzijdigheid van het smokkelaanbod: van gefrituurde kippenvleugeltjes tot wiet. Afijn, check dit leuke verlanglijstje maar eens en bedenk je dan hoe goed jij het hebt – corona pandemie of niet – buiten de bak:
4 pounds of marijuana
20 pounds of tobacco and rolling papers
38 cellphones, chargers and Blue Tooth earbuds
An assortment of cigars
Over-the-counter cold medications
10 cans of snuff
Several packs of cigarettes and lighters
1 scale
1 head scarf
7 pounds of barbequed chicken wings

(advertenties)