(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor kwekers die minerale planten voeding voor hun wietplanten gebruiken is de pH-waarde van het grootste belang. Veel problemen die op het eerste gezicht een tekort of een overschot van een bepaalde voedingsstof lijken, worden in feite veroorzaakt omdat het rond de wortels te zuur of te basisch is. Hoe het precies zit legt Dr. Bruce Bugbee van de Universiteit van Utah je nog eens haarfijn uit.

Er wordt veel en vaak op het belang van de juiste pH-waarde voor wietplanten gehamerd. De meeste kwekers weten dan ook wel dat het belangrijk is om de zuurtegraad op aarde tussen de 5,5 en 6,5 te houden, en als je hydrologisch kweekt tussen de 5,2 en 6,2. Maar waarom is dat zo? En wat gebeurt er precies als de pH-waarde te hoog of te laag wordt?

Als je ook graag antwoorden op deze en andere pH-gerelateerde vragen hebt, kijk dan even de onderstaande video van Dr. Bruce Bugbee van de Universiteit van Utah. Hij geeft specifiek lessen over de teelt van cannabis, en op universitair niveau ook nog eens!

(advertentie)