(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alles is groot en indrukwekkend aan deze internationale politieactie van Interpol. Zowel de beelden die we met dank aan de Spaanse Policía Nacional kunnen laten zien, als de naakte cijfers die er bij deze anti-drugsmokkel operatie horen.

Ga maar na: 63 huiszoekingen in 3 landen – Spanje, België en Nederland – uitgevoerd door 300 politiemensen. Uiteindelijk 19 arrestaties, waarvan 14 in Spanje, 4 in eigen land en 1 bij de zuiderburen. De kwekers waren met name Albanezen, de bazen (en witwassers) Nederlanders.

De bende die in afgelegen huizen en loodsen in Spanje wiet kweekte voor de internationale, Europese markt, jatte in totaal voor liefst 1,5 miljoen euro aan stroom. De wiet werd in hightech plantages gekweekt en vervolgens – via Barcelona – naar Nederland gesmokkeld.

Er zijn bij de actie 34.000 wietplanten in beslag genomen, evenals 467 kilo wiettoppen en 1 kilo speed – vast voor de tientallen knippers, haha.

Om de zaak tevreden af te romen, pikte de politie ook nog 14 voertuigen in plus een – gezien alle investeringen toch wat tegenvallend – geldbedrag van 20.000 euro.

(advertenties)