(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Weet je waar wij hier nog wel wat van kunnen leren als het gaat om stressmanagement, levensvisie en andere al dan niet filosofische geneugten des levens? Van rasta’s ja! En dan helemaal van de originele rasta’s op dat ene Caribische eiland dat wereldwijd net zo beroemd is om zijn wiet als Amsterdam: Jamaica.

Rastafari of rasta is een levensbeschouwing met wortels in Jamaica. De naam komt van Ras Tafari Makonnen, de naam van de Ethiopische keizer Haile Selassie. Aanhangers staan bekend als rastafari’s of rasta’s. Ook worden ze wel natty dreads of Rasta rebels genoemd.

Eén heel bijzondere rasta staat centraal in deze recente, korte video (7 minuten en in 4K) op het YouTube-kanaal TKL Visuals. Daarin reist de video-blogger van dienst vanuit Canada naar Falmouth op Jamaica. “I then drove 40 minutes, through some of the deepest pot holes I have ever witnessed, into a small village called “Bunkers Hill.”

En daar in Bunkers Hill woont al 54 jaar (!) de ultieme rasta genaamd Santana (niet te verwarren met de gelijknamige bekende gitarist die een eigen wietje op de Amerikaanse markt heeft). Kijk hoe een dag uit het leven van Santana eruitziet en pik gelijk wat must know facts mee over Rastafari!

(advertentie)