(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dr. Bronner, je kent de naam wellicht omdat je wel eens een stuk zeep van ‘m hebt gekocht. Welnu, de grote baas  – toepasselijk en beslist niet toevallig David Bronner geheten – heeft het hart op de juiste plek. Samen met Flow Kana lanceert de Amerikaan een non-profit cannabisbedrijf: Brother David. Alle winst gaat naar goede doelen!

 

Hardcore hennepactivist

Nou komt deze mooie en onbaatzuchtige move van David Bronner niet helemaal uit de lucht vallen. De zeepmagnaat is een erkend pleitbezorger van biologisch boeren en heeft naar eigen zeggen sinds 2001 al meer dan vijf miljoen dollar gedoneerd aan de strijd voor legalisering van cannabis.

Geboren met een gouden lepel in de mond, maar toch een echte wietheld: David Bronner!

Nu zet de ondernemer dus een volgende stap door met het Californische Flow Kana in zee te gaan. Dat is een bedrijf dat samenwerkt met tientallen onafhankelijke wiettelers in het noorden van de staat, van oudsher een bloeiende wietregio. Duurzaamheid, biologische onder de zon gekweekte buitenwiet, kleinschalig… dat ambachtelijke werk zeg maar. Zelf noemen ze het trots ‘The Californian Way.

Sun-grown cannabis

Flow Kana is dus de partner van zeepfabrikant Dr. Bronner, eveneens uit Californië en al sinds de jaren veertig actief met zeep, cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Maar vooral zeep toch. Zeep die inmiddels wel op ale continenten te koop is, ook in Nederland en België.

Onder de gezamenlijke vlag van ‘Brother David’ komen er vanaf 7 mei uitsluitend sun-grown cannabis producten op de markt van wiettelers die de Sun + Earth certificatie in bezit hebben. Dat is een Californisch keurmerk dat alleen wordt verstrekt aan producenten die er ‘ethical and ecological best practices’ op na houden.

Alternatief voor vervuilende wietindustrie

Wat kunnen we verwachten van het unieke non-profit bedrijf? David Bronner zelf verklaart: “Brother David biedt een alternatief voor het chemische en van fossiele brandstoffen doordrenkte, industriële  productieproces dat vele bedrijven in de cannabis industrie adopteren. Terwijl de maatschappij zich dichter en dichter naar federale legalisering van cannabis beweegt, móeten we een nieuwe koers inslaan voordat het te laat is. We moeten Sun + Earth en andere standaarden die de lat hoog leggen promoten, omdat het het beste is voor de aarde in deze tijd van klimaatcrisis. En het produceert de schoonste, groenste en meest ethische cannabis die maar mogelijk is.”

Hennep kweken pal voor het Witte Huis

Mooie woorden, mooie daden van deze zeepman. En dat ie het meent kunnen we gerust aannemen. In 2012 bijvoorbeeld werd Bronner gearresteerd omdat hij uit protest tegen de federale drugswet pal voor het Witte Huis in Washington D.C. hennep ging telen:

Haha. En in 2009 kreeg David Bronner ook al een keertje handboeien om toen ie de tuin (!) van het DEA-gebouw in de Amerikaanse hoofdstad omspitte om daar vervolgens hennepzaad in te mikken…

Een goeie partner dus voor Flow Kana, dat in Californië een ‘supply chain’ heeft opgezet met meer dan 200 onafhankelijke wietboerderijen. Volgens CEO Michael Steinmetz helpt de samenwerking met Dr. Bronner hen in de strijd om de wietbranche te beschermen tegen “de werkwijze van de industriële agricultuur”.

Nieuwe standaard voor wietteelt?

Steinmetz: “Deze beweging gaat niet alleen over het redden van milieu- en gemeenschapswaarden, maar om het tot gouden standaard maken van dit gedecentraliseerde landbouwmodel, voor mensen in en buiten de cannabis. Dit gevecht vereist ieders betrokkenheid en een behoedzame samenwerking tussen vele kwekers, distributeurs, verkopers en merken om onze wietbranche en de wereld te preserveren, beschermen en evolueren.”

Bam! Goeie teksten en zoals eerder gezegd het hart op de goeie plek. Vooralsnog komen de cannabis producten van Brother David begin mei op de markt in San Francisco en Berkeley. Later volgen de rest van de staat Californië en hopelijk de rest van alle andere staten, in en buiten de U.S.A.

(advertenties)