(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tuurlijk, wij zijn bepaald niet onbevooroordeeld als het gaan om het beoordelen van de vakkennis van onze politieagenten. Maar zo bont als de dienders van het korps Stichtse Vecht het met Pasen maakten, nee… dat kúnnen we niets eens verzinnen! Watskeburt, of beter nog; watsnietkeburt?

 

Explosieve Pasen

Het was een explosieve Pasen dit jaar her en der. Neem die idioten in Sri Lanka die bommen lieten afgaan in hotels en kerken. En de hardnekkige randdebielen die er heil in zien om handgranaten voor de deur van coffeeshops te leggen (of kogels af te vuren op de ramen ervan),  in de niet bepaald kansloze hoop dat de burgemeester dan direct de tent sluit. Ruimt wel zo makkelijk op, nietwaar?

Maar vlak ook de autoriteiten in het immer gevaarlijke Maarssen, provincie Utrecht, niet uit. Daar kwamen politie en zelfs de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in actie, op de vroege Tweede Paasdag nog wel. En helaas had dat ook hier weer met wiet te maken… of toch niet?

Ei bij?

Even na acht uur in de vroege morgen van deze zonnige maandag schrikken buurtbewoners van de Maarssenbroekse wijk Kamelenspoor zich het spreekwoordelijk hoedje. Niet zozeer omdat een onverlaat er met hun verstopte eieren vandoor is gegaan, maar juist het tegenovergestelde: er ligt ineens een vreemd eitje bij, een koekoekscadeautje dat niet van hun is!

“Buurtbewoners die de melding bij de politie deden beschrijven het explosief als een groen, glimmend bolletje. De politie heeft hen geïnstrueerd om de foto’s van de granaat niet met de media te delen”, meldt het immer alerte Hart van Nederland op hun site, nog voor de Paasklok negen uur heeft kunnen slaan.

De lokale omroep RTV Stichtse Vecht weet dit nog te melden: “Volgens omwonenden lag het vermoedelijke explosief naast een boom op een parkeerplaats.”

Politie en Explosieven Opruimingsdienst

Wat de fok is er aan de hand in het anders zo rustige Maarssen, dat de meeste mensen slechts kennen van het feit dat ze het wel eens passeren via de autosnelweg A2 of de vierbaans spoorbaan waarop de intercity Amsterdam- Utrecht voorbij raast?

Om te beginnen ontruimt de politie direct een flink aantal panden in de wijk Kamelenspoor, rondom de groene granaat. Dan mogen de nóg dapperdere collega’s van de al genoemde Explosieven Opruimingsdienst aan de slag: de granaat wordt door hen met gevaar voor eigen leven meegenomen.

De burgers mogen van de politie gelukkig weer terug naar hun huizen, nadat het explosief weggehaald is. En aan alle ongerustheid komt gelukkig snel een einde, als blijkt dat die groene granaat in werkelijkheid een grinder is.

Gebrek aan vakkennis

Ja echt, een grinder zoals  praktisch elke cannabis liefhebber die op zak heeft, of op zijn minst thuis heeft liggen bij de ‘blowersparafernalia’, gebroederlijk naast de lange vloei, tips en aansteker!

Alle media, van NU.nl tot Hart van NL, melden hun lezers volledigheidshalve ook maar even wat zo’n grinder  voor het algemeen welzijn van het volk kan betekenen: “Een grinder wordt gebruikt om wiet te malen, te zeven en te bewaren.”

Juist. Maar wellicht moeten we ook as we speak een paar van die grinders naar de politieacademies sturen, zodat ons deze – peperdure – onzin voortaan bespaard kan worden, in ieder geval Oom Agent van de toekomst dan toch…

(advertentie)