(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoe ver zou jij gaan in het uiten van je (voor)liefde voor cannabis? Een T-shirtje links en een tattootje rechts, dat zal nog wel lukken. Maar je bloedeigen kinderen de meest bekende namen van wietsoorten meegeven, voor de rest van hun hopelijk lange leven? Nee, dan ben je hardcore! 

Klassieke namen

Wanneer we wiet grofweg in hoofdsoorten onderverdelen komen we uit op: Indica (rustgevend), Sativa (oppeppend) en eventueel nog Ruderalis (de voorlopers van onze hedendaagse autoflowers, zeg maar). Er is met andere woorden nog ruimte voor een derde kind met een wietnaam, haha.

Maar eerst maar eens de eerste twee meiden de welverdiende aandacht geven. In oktober 2018 twitterde ene Fred Lee – de übertrotse oom van de wietmeisjes – uit het Amerikaanse Baltimore dat ie er een nichtje bij had. En niet zomaar eentje, maar een klein lief meisje met de naam SaTiva.

Goeie naam (of grap als je wil) en het leverde Fred dan ook zo’n 3.700 likes op.

LEES OOK:  Sativa & indica, ken uw klassiekers

Na Sativa volgt natuurlijk Indica

Einde verhaal?  Niks ervan. Afgelopen dinsdag, krap anderhalf jaar later, meldt zich opnieuw een euforische Fred Lee aan het Twitterfront met babynieuws uit de directe familie. En wat denk je?

2 wiet-nichtjes én 1 neefje met een bijzondere verjaardag

Haha, geweldig toch, een nieuwe spruit op aarde met als volledige naam Indica Akili Jean Quin-Groce. De tweet van Fred heeft op het moment van schrijven al 94,7K likes! Dus ook Fredje vaart er wel bij zullen we maar zeggen.

Maar daarmee houdt de cannabis gekkigheid nog niet op. Het blijkt dat onze Fred nóg een neefje heeft. Nee, die heeft geen naam van een wietsoort gekregen (andere ouders weet je wel), maar hij is wel op een heel bijzondere dag geboren, zo blijkt:

PS; Ben Dronkers, de bij leven al legendarische oprichter van Sensi Seeds, HempFlax en de cannabismusea in Amsterdam en Barcelona, ging bovenstaande Amerikaans ouders lang geleden al voor. In de jaren tachtig noemde hij zijn tweelingmeisjes namelijk Shiva en Shanti!

(advertenties)