(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zondag 9 februari begint het derde en tevens laatste seizoen van de Nederlandse wietserie ‘Hollands Hoop’. Acht weken lang kun je op NPO3 vanaf 20.15 uur genieten van dit tragisch-komisch crime-drama over het gezin Augustinus dat in het Hoge Noorden (schrik niet, maar daarmee wordt Groningen bedoeld) moet zien te overleven in een criminele wereld vol wietplantages en morele dilemma’s.

Aldus de makers zelf op de hippe website die er inmiddels rondom deze NL-versie van Breaking Bad is opgetuigd. Een interactieve site met games, video’s en meer, check die zeker ook eens! Heel in het kort het verhaal, dat we voor het gemak maar samenvatten met twee screenshotjes van de zojuist genoemde website:

In het derde seizoen beloven de makers ons dat we gaan zien ‘waar Fokke en andere gezinsleden toe in staat zijn als zij het doelwit worden van een wraakactie’. En: ‘Er ontvlamt een strijd tussen de oude en de nieuwe wereld, waarbij er maar één kan winnen!’

Hennep maar ook veel echte wiet!

Nog even een grappige anekdote van de makers die we in het Dagblad voor het Noorden tegenkwamen deze week. Scriptschrijver Franky Ribbens:”Voor totaalshots kun je gewone hennep gebruiken, maar voor close-ups heb je het echte spul nodig. Het eerste seizoen hadden we heel veel nodig. We hadden het openbaar ministerie geen toestemming gevraagd, crewleden en producenten hadden thuis allemaal vier, vijf planten staan. Het werd strafbaar toen die dingen vervoerd moesten worden. Er was een forse voorraad, daar hadden we een seizoen mee kunnen financieren.”

Kortom, kijken weer vanaf aanstaande zondag naar het afsluitende seizoen. Al sluiten de makers niet uit dat er wellicht een spin-off komt of zelfs een bioscoopfilm à la Penoza

(advertentie)