(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week was de uitreiking van de Golden Globes, na de Oscars de belangrijkste film- en televisieprijzen. De serie ‘Succession’ won in de categorie ‘Beste TV-serie Drama’. Hoofdrolspeler Brian Cox nam zelf ook nog een prijs in ontvangst als ‘Beste prestatie van een acteur in een televisieserie’. En hij is overtuigd fan van wiet, zo blijkt!

Het succes van Succession

Eerst maar eens die geweldige HBO-serie ‘Succession’, waarvan inmiddels 2 seizoenen zijn verschenen. In Nederland kun je de serie o.a. zien via Ziggo Movies & Series XL. Het draait allemaal om een superrijke mediamagnaat op leeftijd – onze held van vandaag, de Schotse acteur Brian Cox (73) dus – die binnen de familie een opvolger zoekt.

Maar met zijn drie zoons en een dochter is van alles en nog wat mis, uiteenlopend van misplaatste presidentiële ambities tot drugs- en seksverslaving. Drama, humor en perversiteiten dus, niet in het minst aangewakkerd door geld…

Klassiek acteur

Maar hoe anders is de dubbele Golden Globe winnaar Brian Cox in real life. Onlangs sprak hij uitvoerig met The Scottish Sun en daaruit leren we dat Brian een speciale ‘shag room’ heeft met zijn vrouw Nicole, dat de Britse prinses Margaret hem ooit betastte én dat hij een warm voorstander is van wiet!

Nou neem je zoiets voor vanzelfsprekend aan als het om een rapper of jonge Hollywood-acteur gaat, maar Brian Cox is van de oude stempel. Een acteur in dienst van The Royal Shakespeare Company, bekend van rollen als King Lear. Naast dit klassieke acteurswerk speelde hij onder meer in de films The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, Braveheart, Rushmore, Troy, Super Troopers en Rise of the Planet of the Apes.

‘Wonderful cannabis’

Acteur Brian Cox is blij dat ie op zijn 50ste toch nog de voordelen van cannabis ontdekte… [foto: lev radin/Shutterstock]

Tegenover de Britse krant praat Brian Cox ook openlijk over zijn liefde voor cannabis, of beter gezegd ‘wonderful cannabis’ zoals de Schot het zegt. Het roken van wiet helpt hem om te dealen met zijn frustratie over de moderne wereld en het zorgt er voor dat hij geen ‘burgerlulletje’ wordt.

En dan te bedenken dat Brian pas op zijn vijftigste (!) voor het eerst cannabis probeerde. Eenmaal Abraham realiseerde hij zich dat hij nooit kans had gezien voor jong zijn en bijbehorende jeugdige experimenten, vanwege zijn intense focus op zijn carrière. Maar we kennen het gezegde dat je nooit te oud bent om te leren…

En dus zegt de gerespecteerde acteur – nu 73 jaar oud – dat iedereen wiet een kans zou moeten geven. Een uitspraak die in Groot-Brittannië meer betekent dan hier, aangezien recreatief gebruik van cannabis op het eiland nog steeds verboden is.

Happy wife, happy life (not)

“Het (cannabis, red.) is absoluut geweldig en ik kan het iedereen aanbevelen – stoned worden”, zei Brian Cox op het Golden Globe-gala vorige week. “Het maakt de politiek makkelijker te verdragen. Het is een manier om met idiotie om te gaan. Ik begon er niet mee totdat ik vijftig werd… ik was er altijd zeer tegen om eerlijk te zijn.”

Vervolgens legt hij aan The Scottish Sun uit hoe hij op middelbare leeftijd in aanraking kwam met wiet. Dat ie al op zijn 21ste trouwde met een upper middle-class English girl. Twee kinderen kreeg, die naar een goede school gingen. Cox: “Het was allemaal netjes. It wasn’t who I was, but happy wife, happy life.”

“Toen ik vijftig was realiseerde ik me dat ik gemist had wat er plaatsvond onder jongeren, omdat ik zo burgerlijk was en zo hard werkte. Ik had iets nodig om te relaxen. En dus ontdekte ik de wonderlijke wereld van cannabis.”

[openingsfoto: lev radin/Shutterstock]
(advertenties)