(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Helemaal inheemse wietsoorten bestaan bijna niet meer. Inheems betekent namelijk dat een wietsoort van nature en zonder tussenkomst van mensen ergens voor komt. We spreken dan ook vaker over landrassen maar hoe je ze ook noemt, deze wietsoorten staan aan de basis van sommige van de bekendste moderne strains.

Wie een échte nieuwe wietsoort wil creëren en dat vanaf de basis wil doen, zal met landrassen aan de gang moeten gaan. Deze tien landrassen zijn de bouwstenen van legendarische wietsoorten als Blueberry, Skunk, AK-47 en Haze die aan de basis staan van een enorme hoeveelheid nieuwe variëteiten.

10. Thai

Thai is van nature uiteraard afkomstig uit Thailand en maakte de oversteek naar Amerika in de jaren ’70. Echte Thai is een pure sativa die verantwoordelijk is voor het ontstaan van Haze maar ook meer indica dominante soorten als Blueberry en Northern Lights. Pure Thai is lastig te kweken, wordt enorm hoog en lijkt eeuwig te bloeien maar beloont je wel met exotische smaken en veel THC.

09. Pakistan Chitral Kush

Van de pure sativa Thai gaan we over naar een pure indica, en dan wel afkomstig uit de Hindu Kush regio in Pakistan. Pakistan Chitral Kush is misschien wel een landras, maar dan wel een die in de regio al flink veredeld is om zijn uitstekende eigenschappen nog verder te verbeteren. Een pure indica met een fruitige zoete smaak, soms een paarse kleur en een grote harsproductie.

08. Mekong Haze

Mekong Haze is een pure sativa uit Zuidoost Azië. Ze kan wel 18 weken bloeien maar geeft je een kristalheldere en energieke high waardoor je haar gerust overdag kunt roken. Natuurlijk zijn pure sativa’s als deze beter geschikt voor de creaties van nieuwe soorten.

07. Maui

Maui is een sativa die van oorsprong afkomstig is van Hawaii, een echte tropische sativa dus. Maui staat aan de basis van een zeer bekende soort genaamd Maui Wowie, een ronkende sativa met een fruitig en bloemachtig aroma. Maui is weliswaar een pure sativa, maar geeft je een wat minder gejaagde energie dan andere pure sativa’s.

06. Mazar-i-Sharif

Een landras uit het noorden van Afghanistan en een enorme productieve plant ook nog eens. In rijke en vruchtbare grond kan deze Afghaan metershoog worden, ondanks dat het hier om een rasechte indica gaat. Mazar-i-Sharif is een zeer potente indica die je een diepe lichamelijke ontspanning brengt. Dit is de moeder aller couch-lock wietsoorten.

05. Maple Leaf Indica

Net als Pakistan Chitral Kush is ook Maple Leaf Indica afkomstig uit de Kush regionen maar dan die van Afghanistan. Ze heeft een zoete citrus achtige smaak en een kruidige hasjgeur. Ze staat erom bekend de seksdrift aan te wakkeren met haar ontspannen lichamelijke effect. Rook echter niet teveel anders wakkert ze eerder je slaapdrift aan.

04. Durban Poison

Over Durban Poison gaan een aantal verschillende variaties de ronde. De sativa komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en werd verhandeld via de grote havenstad Durban, waar de klassieker haar naam aan dankt. Verschillende sterke wietsoorten die via deze havenstad Europa en Amerika bereikten gingen allen onder de naam Durban Poison en de Zuid Afrikaanse wiet is dan ook wijd verspreid over de hele wereld.

03. Hindu Kush

Een pure indica die eveneens afkomstig is uit de Kush regio, maar dan uit de grensstreek tussen Afghanistan en Pakistan. Het barre klimmaat van het berggebied maakte Hindu Kush een wietsoort die tegen een stootje kan. Ze beschermde zichzelf tegen de weersinvloeden en ontwikkelde zich zo tot een wietsoort met een dikke laag trichomen waar hasjmakers dol op zijn.

02. Colombian Gold

Drie keer raden waar Colombian Gold ontstaan is? In Colombia uiteraard in het berggebied van Santa Marta in het noorden van het Zuid Amerikaanse land. Colombian Gold is een echte sativa, haar toppen zijn niet erg compact maar wel overladen met trichomen en voorzien van een indringende skunk achtige geur. Colombian Gold is dan ook een van de voorouders van de wereldberoemde Skunk.

01. Afghani

 

Afghani is de moeder aller indica’s. Uiteraard afkomstig uit Afghanistan staat ze aan de basis van honderden wietsoorten wereldwijd, als het er niet duizenden zijn. De soort is ontzettend geliefd vanwege haar korte bloeiperiode, haar enorme hoeveelheid hars en haar zoete aardse aroma. Makkelijk te kweken en enorm productief, logisch dat haar genen zo wijd verspreid zijn over de wereld.

(advertentie)