(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de-eerste-keer kwekers kan het geven van plantenvoeding al snel intimiderend moeilijk overkomen, er zijn soms wel 10 flesjes in een voedingslijn en wanneer het over pH en EC-waardes gaat begint het al helemaal te duizelen. Start je eerste kweek daarom puur biologisch, dat is makkelijker, lekkerder en gezonder!

Met biologische plantenvoeding geef je je planten dezelfde meststoffen (Stikstof, Fosfor, Kalium en micro-elementen zoals IJzer en Borium, Koper etc. etc.) als met een minerale plantenvoeding. Het verschil zit hem voornamelijk in de opneembaarheid van deze stoffen. Bij een minerale meststof zijn deze meststoffen direct opneembaar en bij een biologische voeding moet een deel van de meststoffen eerst nog door het bodemleven worden verteerd.

organisch Opneembaarheid

Het voordeel van de directe opneembaarheid van de minerale meststoffen is hierdoor dat het heel snel verandering in de planten teweegbrengt en dat je ze er dus heel goed mee kunt aansturen. Het nadeel is dat je dus ook heel goed moet meten en goed moet weten hoeveel voeding je de planten moet geven. Met biologische voeding is het al een stuk gemakkelijker, de pH waarde hoeft niet gemeten te worden en als je voorzichtig voedt is het meten van de EC waarde ook niet noodzakelijk.

De meeste plantenvoedingsmerken hebben een uitgebreide keur aan flessen en middeltjes. Je hebt wortelstimulators, groei en bloeivoeding uiteraard die soms ook uit twee componenten kan bestaan, bladvoeding, PK 13/14, boosters en ga zo maar door. Omdat ook dat erg ingewikkeld kan overkomen hebben veel van deze voedingsmerken ook starterkits. Complete sets van de middelen die je echt nodig hebt in kleine verpakkingen. Superhandig voor kleine hobbyisten zoals wij. BAC is een plantenvoedingsmerk die gespecialiseerd is in biologische plantenvoeding en heeft dus ook een biologische starterkit en die is ideaal voor de eerste-keer-kweker en cannabisconnaisseur die zijn wiet graag smaakvoller wil hebben en bewust met zijn gezondheid omgaat.

Overbemesting

Het risico op overbemesting is met de biologische plantenvoeding van BAC ook een stuk kleiner! De biologische voedingsstoffen komen in de aarde vrij naar gelang de behoefte van de planten. Dit betekent dat planten niet worden vetgemest maar precies genoeg voedingsstoffen tot hun beschikking hebben en dit komt de smaak en de gezondheid van de planten enorm ten goede!

BAC biologische starterkit

bac starterskit

Het kweken van je eigen biologische rokertje wordt dus een stuk makkelijker met de biologische meststoffen van BAC. Een complete starterset is te koop voor slechts 60 euro op bac-shop.com. De set bevat natuurlijk de nodige basisvoeding voor zowel de groei- als de bloeifase maar ook biologische wortelstimulator om je planten in het begin te helpen bij het aanmaken van een mooi wortelstelsel, een bloeistimulator en PK Booster om de bloei extra kracht bij te zetten en tot slot Final Solution voor een goede spoeling (en betere smaak) aan het einde. Een ideale en complete biologische set voor een geweldige eerste kweek!

(advertenties)