(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

The Doc heeft een indrukwekkende 40 jaar kweekervaring en geniet wereldwijde bekendheid om zijn kweekverslagen. Mooie verhalen met prachtige foto’s van wietplanten met opvallend dikke hoofdtoppen, en dit verslag over de donkere wietsoort Black Domina is daarop geen uitzondering. Let’s grow!

Meet ‘The Doc’

Wie wel eens kweekverhalen leest zal zijn typerende wietfoto’s herkennen: altijd met een diep zwarte achtergrond en goed belichtte, zeer imposante wietplanten op de voorgrond. The Doc is een zeer kundige en ervaren teler gezegend met enorm groene vingers, die al ruim veertig jaar cannabis kweekt. Hij wordt alom bewonderd vanwege zijn majestueuze planten met grote toppen en heeft wereldwijd een reputatie gekregen als uitmuntende marihuanateler. Zijn bijnaam dankt hij aan zijn vermogen om zijn planten altijd perfect te verzorgen, in al hun behoeften te voorzien en in het zeldzame geval dat zich een probleem voordoet, de juiste diagnose te stellen en het probleem op te lossen.

‘Kweek! Mij! Nu!’

Tijdens het bladeren door de Sensi Seeds catalogus viel hem de wietsoort Black Domina op. Hij kon zijn ogen er niet van afhouden en hoorde volgens eigen zeggen een dwingende stem die zei: ‘Kweek! Mij! Nu!’.

Black Domina

Sensi Seeds’ viervoudige indica hybride Black Domina staat al sinds 1996 voor sterke indica-kracht, snelle bloei, grote oogsten en een bijzonder smakelijk aroma. The Doc werd erdoor betoverd en zette haar in zijn kweekruimte voor een kweektest. In dit verhaal lees je hoe hij zijn ontmoeting met Black Domina ervaren heeft.

The Doc voelde zich al een tijdje aangetrokken tot Black Domina, en deze nieuwe kweekcyclus was de perfecte gelegenheid om de wietsoort eindelijk zelf te ervaren. Terwijl hij wachtte op de komst van de zaden, las hij zich in op de Sensi Seeds website. Black Domina is een indica hybride die door Sensi Seeds in 1996 op de markt werd gezet, met de kracht van vier bekende indica wietsoorten: Northern Lights, Ortega Indica, Hash Plant en een speciale Afghaan die SA heet.

Uit dit viertal ontstond een cultivar met 95% indica en enkele van de donkerste bladeren die een cannabissoort kan hebben. Ze lijken soms bijna zwart. Black Domina brengt verschillende goede fenotypes voort die allemaal indica dominante trekken vertonen. Eigenschappen als een stevige struikachtige groei, korte lengte, snelle bloei (50-55 dagen), grote compacte toppen en veel plakkerige hars.

Emma & Carmen

Toen de zaden eenmaal in huis waren, begon The Doc zijn Black Domina avontuur. Na tweeënhalve dag waren de twee gezaaide zaadjes ontkiemd. Tijdens de drie groeiweken lieten ze hetzelfde groeipatroon zien, en ontwikkelden ze zich tot struikachtige, compacte indica planten. Het enige verschil was de vorm van de bladeren: de ene plant produceerde smallere bladeren dan de andere. Toen hij de bloei opwekte door de lichtcyclus naar 12/12 te veranderen, waren de planten respectievelijk 34, en 37 cm hoog.

The Doc prees de planten: ”Ik vind deze soort nu al heel fijn. Een indica die meteen vanaf het begin flink energiek groeit, zonder die traagheid die andere indicasoorten soms aan het begin vertonen.” Hij besloot om de twee Black Domina’s een naam te geven: Emma en Carmen.

Na vijf weken in de bloeifase rapporteerde The Doc: ”De strek was bijna 100%, wat ik niet verwacht had. Nóg beter was dat Emma en Carmen nu al wulpse rondingen hadden. Overal op hun struikachtige zijtakken hadden ze dikke bloemtrossen met een zeer aantrekkelijke en gunstige blad/bud-verhouding, en veel witte bloeiharen. De toppen waren op dat moment ook al bezaaid met talloze glinsterende trichomen. De complexe geur werd steeds intenser, wat een voorbode is voor potentie.”

Zwaargewichten

De Black Domina buds bleven maar dikker, plakkeriger en geuriger worden; na zeven weken bloeien was het einde in zicht. Emma raakte net op tijd volgroeid na een bloeiperiode van 55 dagen. Carmen bloeide een beetje langer en had 59 dagen nodig om een volbloed Domina te worden.

Tijdens het rijpen werden Emma’s schutbladeren uiteindelijk wat lichter van kleur. Haar suikerblaadjes waren echter nog steeds diep donkergroen

Tijdens het rijpen werden Emma’s schutbladeren uiteindelijk wat lichter van kleur. Haar suikerblaadjes waren echter nog steeds diep donkergroen. Carmen had zichzelf helemaal in een donkergroene jas gehuld, en zag eruit als een echte dominatrix. Ze had ook wat meer hars dan Emma. Wat geur betreft verschilden ze maar heel weinig. Beide planten hadden een intens aroma die, zoals Sensi had beloofd, bestond uit fruitig scherpe en peperige tonen met een ouderwetse, aardse Afghaanse ondertoon.

Emma was uiteindelijk 63 bij 63 cm, ”een vierkante, wulpse marihuana domina”, zei The Doc met een grijns op zijn gezicht. Carmen was ook bijna net zo breed als hoog en bereikte uiteindelijk een hoogte van 58 cm.

213 gram wiet

De toppen van beide Black Domina’s waren kogelhard, zowel voor als na het drogen. Eenmaal op de weegschaal kwam het totaalgewicht op 213 gram, waardoor The Doc juichte: ”Het zijn twee spectaculaire domina zwaargewichten, zo’n lage plant die zo’n enorme oogst opbrengt, echt ongelooflijk!” The Doc was verrast dat de toppen van beide dames na het drogen duidelijk zoeter roken. ”Het is een bloemige zoetheid die sterk aan viooltjes doet denken. Dit heb ik nog nooit eerder bij cannabistoppen gezien. Maar onder deze zoete toplaag is die hartige aardse pepersmaak ook nog steeds aanwezig.”

Rien ne va plus…

Vol verwachting zette The Doc het mondstuk van zijn Mighty vaporizer op zijn lippen om de kracht en smaak van Black Domina te testen. Toen hij zijn longen vulde, voelde The Doc een peperige prikkel in zijn neus, pittige wiet! Het aroma leek zich in dikke lagen op te hopen, omdat de nasmaak zeer intens was en ongewoon lang over zijn tong rolde.

Rien ne va plus, oftewel ‘niets gaat meer’, was de laatste gedachte van The Doc, waarna hij in een diepe, lange slaap viel

Na de tweede haal begon de voorstelling, Black Domina liet haar sterke indica kracht gelden. The Doc voelde zijn hoofd en lichaam zo zacht als was worden. De dampwolken die uit de vaporizer zijn hoofd inbliezen leken daar rond te gaan en zich te verdikken tot een verdovende mist, die zijn oogleden verzwaarde en dicht deed vallen. De krachtige stone van Black Domina drukte zorgde voor een onweerstaanbare drang om in bed te gaan liggen. Rien ne va plus, oftewel ‘niets gaat meer’, was de laatste gedachte die hij had, waarna hij in een diepe, lange slaap viel. Met Emma ging het de volgende avond precies hetzelfde.

Conclusie & kweekgegevens

De conclusie van The Doc: ”Black Domina heeft haar naam echt eer aangedaan. Met haar sterke indica kracht nam ze de leiding, en bracht me in een meedogenloze stone. Ze krijgt op alle fronten een hoge score: haar groei- en bloeiprestaties, de opbrengst, kracht, geur en smaak. Dank aan Sensi Seeds voor deze fantastische, voortreffelijke indicamoker!”

Kweekgegevens:

Genetica Black Domina (Northern Lights x Ortega x Hash Plant x SAD)
Vegetatieve fase drie weken (na ontkieming)
Bloeifase 55 en 59 dagen / meestal 50-55 dagen
Groeimedium Plagron Grow Mix potgrond, potten van 11 liter
pH 6,2-6,6
EC 1,2–1,8 mS
Licht tot 12 x SANlight S4W = 1680 watt
Temperatuur 18-28 °C
Luchtvochtigheid 40-60%
Watertoediening met de hand
Bemesting Organic Bloom Liquid van Green Buzz Liquids
Additieven/toeslagstoffen More Roots, Humin Säure Plus, Big Fruits, Fast Buds en Clean Fruits van Green Buzz Liquids
Hoogte 58 en 63 cm
Oogstopbrengst bij elkaar 213 gr
(advertenties)