(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nog geen maand geleden maakte Pothead Sativa een frisse herstart in het zonnige Spanje, en nu al stuurde hij ons de eerste bloeifoto’s vanuit zijn drie testtuinen aldaar. Echte toppen zitten er nog niet aan maar trekt al wel de eerste voorzichtige conclusies over de nieuwe leds en de ceramische metaal halide die getest worden. Check het uit!

In het vorige verslag vertelden we over onze herstart in Spanje, en vandaag staan we alweer met onze voeten in de bloeiperiode. Je kunt wel zeggen dat het hier snel is gegaan de afgelopen weken!
We groeiden in al onze testtuinen 21 dagen op 18/6, en draaiden daarna de knop om naar 12/12 om de bloei te starten. Vandaag zijn we 12 dagen verdere, wat ook inhoudt dat de meeste planten hun geslacht tonen en de eerste bloeiharen laten zien. En dat zorgt natuurlijk weer voor mooie foto’s!

Testtuin #1: Black Box Silver 100 / Spectrolight Blast 400

De kleinste testtuin maar zeker niet de minste, want de nieuwe unit die Spectro Light uitbracht en hier in test zit heeft inmiddels al het een en ander van haar prestaties kunnen laten zien!


We merkten een verrassend snelle en gezonde groei op bij onze zaailingen, tijdens de eerste 7 dagen. Toen was het ook al snel tijd om de jongedames van een grotere pot te voorzien. Slechts 7 dagen na de omschakeling naar 12/12 toonden de planten in deze testtuin en onder deze LED, als eerste van alledrie de testtuinen hun geslacht. Dat was dus zowat 5 dagen eerder dan in de andere twee tenten, en geeft ons zeker een goed gevoel. Iets met een goede start en half werk…

Testtuin #2: Black Box Silver 240L / CMH315 (2X)

Onze bevindingen hier zijn bevredigend tot op heden; de CMH315 opstelling loont om precies te zijn de moeite. We ervaren een snelle en gezonde groei onder de ceramische metaal halide groeibulbs van Calitek met kleurcode 4200 (4200 Kelvin, red.) Rond de zevende dag na omschakeling wisselden we de groeibulbs in voor bloeibulbs met kleurcode 3200 (3200 Kelvin, red.). In deze testtuin is de eerste groeispurt alvast begonnen en passeren de eerste planten het scrognet, dat we installeerden en voor het eerst gaan gebruiken deze keer. Niet zozeer om te scroggen want het is een soepel en rekbaar net, maar meer om de verdeling van toppen wat mooier te vullen, waarvoor deze uiteraard ook geschikt zijn.

Testtuin #3: Mammoth Ivory 240L / Spectrum King SK602(GH) & SK600

Hoewel alle tenten gelijktijdig op 12/12 werden gezet, wachten de planten onder SpectrumKingLED nog steeds met strekken. Maar is dat slecht? Dat denken we niet want die groeispurt die komt er sowieso aan en we zijn natuurlijk reuze benieuwd hoe de test onder deze twee nieuwe testlampen verder zal verlopen. Hier hebben we er alvast alle vertrouwen in. We houden jullie uiteraard op de hoogte over de verdere ontwikkelingen in ons volgende verslag.

Mills Nutrients

In alledrie de testtuinen drinken de planten de voeding van Mills Nutrients. We geven de dames Mills A+B (3ml per liter), Mills Vitalize (2.5ml per 10 liter), en zijn sinds gisteren gestart met Mills C4 (2.5ml per 10 liter). Eén keer per week slaan we de voeding over en geven we de planten alleen water met wat Mills Call/Mag. Het resulteert in gezonde sterke dames die helemaal klaar zijn om uitbundig te bloeien.

Over twee weken zijn we er weer, dan waarschijnlijk met de eerste echte toppen van deze ronde. Jah! One Love #CSTP420

(advertenties)