(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het laatste kweekverslag dat in oktober werd ingezonden is van KVDB. Hij verslaat daarin zijn buitenkweek, dat ondanks het natte najaar toch een hele mooie oogst heeft opgeleverd, en verdient daarmee 6 Mohammed wietzaadjes. Dit was zijn buitenwietseizoen van 2019.

Gefeliciteerd met deze mooie publicatie KVDB, en bedankt voor deze inzending. Het is jammer dat de slakken de White Widow hebben opgegeten maar verder heb je toch een heel geslaagd buitenwietseizoen achter de rug. De gratis wietzaden (6 stuks) komen snel jouw kant op maar de échte prijs is natuurlijk die smakelijke voorraad wiet die je hebt gekweekt.

 

Terugblikken op buitenwietjaar 2019

Door: KVDB

Wietsoorten:
Black Domina, Sour Diesel
Groeifase:
17 weken
Bloeifase:
9 weken
Setup:
Buitenteelt in volle grond (potgrond) met worteldoek
Voeding: BioBizz Fish Mix, Bio Bloom, Top Max

 

Ik ben de buitenkweek van 2019 half april begonnen met het ontkiemen van drie gefeminiseerde wietzaadjes. Te weten een Black Domina, een Sour Diesel en een White Widow. Het ontkiemen deed ik door de zaadjes in een glas met water te stoppen en in een donkere kast op kamertemperatuur te zetten. Na drie dagen zijn de wietzaadjes uitgekomen, en kon het buitenwietseizoen beginnen.

Na het kiemen heb ik de drie kiempjes in een biologisch afbreekbaar potje met potgrond voor tomatenplanten gedaan. Met de worteltjes naar beneden uiteraard! Op 22 april kwamen de drie uit hun lobblaadjes piepen, en op 24 april verschenen de eerste gekartelde wietblaadjes, op 6 mei kwamen daar nog twee wietbladeren bij en op 12 mei had ik al bijna drie volwaardige jongedames.

Vissenvoer

Vanaf 12 mei kregen de plantjes (1ml/liter) BioBizz Fish Mix. Het water was regenwater uit de waterput. De voeding heb ik volgens schema stilletjes opgevoerd tot op een maximum van 5 ml/liter, vlak voordat de bloeifase begon. Ze kregen enkele milliliters water met voeding (per dag) in het begin, tot een halve liter bij aanvang van de bloeifase. Ik heb dit geleidelijk maar op de gok opgevoerd. Nooit te veel of te weinig. ’s morgens nat gemaakt en de dag erna was de aarde weer droog, en gaf ik weer wat bij.

De plantjes stonden bij regen onder een afdak en zoveel mogelijk in de volle zon. Deze volle zon was op enig moment bijna de dooddoener van mijn vrouwen. Ik had ze die dag ’s morgens in het zonnetje gezet, en ben gaan werken. ’s avonds laat thuis gekomen en tot mijn schrik hadden de planten een hitteschock gekregen. Twee dagen later waren ze gelukkig weer mooi en sterk.

Slakken zijn klootzakken!

Tot 24 mei (ongeveer 1maand oud) hebben mijn wietplanten in hun biologisch afbreekbare potjes gestaan, en mochten ze de volle grond in. Daar is het White Widow dametje tot mijn spijt aangevallen door slakken. Deze hing helemaal geknakt naar beneden, de onderste blaadjes waren opgegeten en de stam was zwaar beschadigd. Ik heb het plantje nog proberen redden door ze aan een stokje vast te binden. Ze heeft het daarna nog een twee weken uitgehouden maar uiteindelijk is ze toch gestorven 🙁

Hierdoor had ik maar uiteindelijk nog maar twee planten over. Slakken waren een echte plaag. Ik heb sindsdien vier keer biologisch gif gestrooid dat enkel schadelijk is voor slakken, en niet voor mijn hond en katten. Ik heb hiermee makkelijk 200 slakken doodgedaan.

Dit is de laatste foto waarop de White Widow nog in levende lijve te zien is.

Kerstbomen

Vanaf het moment dat de planten in volle grond stonden zijn ze ook sterk beginnen goeien. Op 21 juni waren de dames precies twee maanden oud, en stonden ze dus één maand in de volle grond.

Iets daarna ben ik voor 14 dagen op vakantie gegaan. Omdat ik hierdoor geen Fish Mix meer kon geven, heb ik Guerrilla Tabs gekocht en er per plant vier in de grond gestoken. Ook had ik een watersproeier automatisch ingesteld. hierdoor kregen mijn planten elke avond 15 minuten water na zonsondergang. Nu hadden mijn planten te eten én te drinken, én hebben ze daardoor een hittegolf overleefd. Ondertussen had ik rond 2 augustus al twee grote kerstbomen staan 🙂

Gaatjes in de blaadjes…

In deze periode werden mijn blaadjes wat geel aan de randen, en kreeg ik kleine gaatjes in de blaadjes. Na wat opzoekwerk kon ik achterhalen dat ik te veel voeding gaf. De Guerrilla Tabs gaven nog voeding (goed voor 10 weken) en ondertussen gaf ik ook nog vloeibare voeding bij. De BioBizz Fish Mix heb ik daarop direct naar een minimum teruggebracht en het probleem was na één week weg.

De gaatjes in mijn blaadjes kwamen van rupsjes; moeilijk te spotten als ze klein zijn, wel altijd wat witte draadjes en samengedrukte blaadjes. Ik heb deze op regelmatige basis weggenomen. Tegen 15 augustus begon ik de eerste bloeiverschijnselen te zien, en waren de planten megagroot geworden! Ze zagen er mooi en gezond uit.

Van bloei tot buds

Na een maandje bloeien kreeg ik heel wat mooie witte bloeihaartjes. Iets later, op 22 september, kwamen de trichomen ook op de suikerblaadjes. In deze periode werden er een aantal bladeren geel en begonnen af te vallen. Er stonden al heel wat witte bloeihaartjes en mooie toppen werden gevormd. Tegen 30 september begonnen de meeste toppen bruine bloeihaarjes te krijgen, maar de trichomen zagen er nog doorzichtig uit door de microscoop die ik speciaal voor mijn planten had gekocht.

Oogsttijd

Op 14 oktober ben ik met de oogst begonnen van de Black Domina. Op 18 oktober ben ik ook de Sour Diesel gaan oogsten. De Black Domina was klaar en ik begon regelijk veel toprot te krijgen, hier en daar een klein stukje dat ik dan ook meteen wegknipte.

De Sour Diesel had naar mijn mening nog wat langer kunnen staan, maar door de toprot heb ik het zekere voor het onzekere moeten nemen. Het heeft hier vanaf half september non stop geregend. Ik vond het oogsten wel nog een lang werkje, ik heb namelijk nat geknipt en nadien op een droogrek in het donker op kamertemperatuur laten uitdrogen.

Ik moet mijn oogst nog wegen, maar deze is nog aan het drogen en mijn verslag moet nu binnen zijn, om de Mohammed (#Mohammedstrain) zaden te krijgen 😉 Toch een mooie vier verdiepingen vol wiet op mijn droogrek. De bedoeling hiervan is om medicinale wietolie en nadien druppels te maken. De Black Domina gebruik ik om ’s avonds pijnloos te kunnen slapen; de Sour Diesel om overdag pijnvrij maar toch actief te kunnen zijn.

Ik gebruik enkel voor medische doeleinden om mijn rugproblemen (hernia’s) onder controle te houden, zonder dat ik zware en verslavende pijnstillers moet gebruiken.

(advertenties)