(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tussen 2005 en 2012 konden we acht seizoenen lang genieten van Weeds. Een comedyserie die draait om de brave huisvrouw Nancy Botwin, die plotseling weduwe wordt en met een wietplantage haar gezin onderhoudt. Gaandeweg ontpopt ze zich tot een echte bad ass gangstermoeder, haha. Deze week kondigt producent Starz ineens een vervolg aan en deze Weeds 4.20 – zoals ze het zelf noemen – speelt zich tien jaar na het einde van de eerste serie af!

Nancy’s back!

Het gezicht van Weeds is toch eerst en vooral Mary-Louise Parker, die de rol van weduwe Nancy Botwin speelt. Een rol waarvoor ze in 2006 zelfs een Emmy heeft gewonnen als beste actrice. Mocht je deze grappige serie – die af en toe heerlijk en volledig ontspoort qua scenario – nog niet gezien hebben, dan kan je alle 102 afleveringen nu nog steeds checken op Netflix!

De inmiddels 55-jarige Mary-Louise Parker speelt ook in het vervolg de hoofdrol en daarnaast is ze ook mede-producer van de sequel. De avonturen van haar en haar familie en vrienden in ‘weeds 4.20’ vinden nu plaats in een totaal ander land, want zoals jullie weten is wiet sinds 2012 – toen de vorige serie eindigde – in grote delen van de VS gelegaliseerd.

Vooruitziende blik

Er wordt momenteel al hard gewerkt aan de nieuwe Weeds-serie, zij het zonder de oorspronkelijke bedenker Jenji Kohan. Zijn rol is voor het vervolg overgenomen door schrijfster en co-executive producer Victoria Morrow. Het nieuws van de sequel werd trouwens door CEO Jon Feltheimer van Lionsgate (het moederbedrijf van producent Starz) bekendgemaakt toen hij deze week de kwartaalcijfers van zijn bedrijf toelichtte.

In het einde van de eerste acht seizoenen Weeds, sprongen we vooruit in de tijd en wel naar een Nancy Botwin die de baas is van een succesvolle legale cannabisonderneming, al kostte haar dat wel haar goede relaties met haar familie. We kunnen niet anders concluderen dan dat de makers toentertijd over een prima inschattingsvermogen beschikten, gezien de Amerikaanse wietrealiteit van 2020 – wanneer Weeds 4.20 op tv komt…

Alvast old school Weeds kijken?

Om er maar vast weer even in te komen, nog eens de trailer van Weeds seizoen 1. En zoals gezegd, mocht je Netflix hebben, dan kan je alle 8 seizoenen en 102 afleveringen terugkijken 🙂

(advertenties)