(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het lijkt een Belgenmop maar het is gewoon – nou ja – de waarheid. Zaterdagochtend houdt de politie in Zeeland in de plaats Axel een man aan die als ‘warrig’ wordt omschreven. En dat zou best eens kunnen kloppen, want hij is lopend op weg naar Wachtebeke, en dat ligt toch algauw 20 kilometer verderop! Watskeburt?

 

Er loopt een Belg langs de autoweg

Een vroege wandelaar meldt dat er langs de autoweg iemand loopt. Dat is niet de bedoeling van een autoweg, zoals de naam al suggereert, en dus gaat de politie poolshoogte nemen. Ze zien een 34-jarige knakker uit het Belgische Wachtebeke, een grensplaatsje tussen Zeeuw-Vlaanderen en België. Inderdaad loopt die daar om half negen ’s ochtends zomaar op de Langeweg zonder auto.

We citeren de politie nu even, want de waarheid is soms gekker dan de CNNBS-redacteur zullen we maar zeggen. De politie: “De man vertelt dat hij al lange tijd lopend onderweg is naar zijn woonplaats Wachtebeke in België, nadat hij eerder een eenzijdig ongeval heeft gehad met zijn auto. Waar hij deze heeft achtergelaten kan hij niet vertellen. Zijn richtinggevoel heeft hem kennelijk in de steek gelaten: hij loopt namelijk richting Hulst in plaats van richting zijn woonplaats.”

Auto kwijtgespeeld de avond ervoor

Haha, ook nog de verkeerde kant op lopen zeg! Maar lopende mafketels langs de autoweg, daar zit niemand op te wachten, zelfs niet als die uit Wachtebeke komt dat zijn naam nochtans mee heeft in dit opzicht. Al snel ontdekt de politie dat de man wel degelijk een auto had. Maar die heeft ie bij een eenzijdig ongeval (godzijdank) op de Kaaiweg in Borssele in de prak gereden. Het komt de Belg alvast op aanhouding wegens het verlaten van een voertuig na een ongeval te staan.

Wat ie gerookt heeft weten we niet, maar het moet straf spul zijn geweest… [foto: Canna Obscura/Shutterstock]

Maar het wordt nog fraaier. Als ze de vreemde loopvogel verder uitvogelen, blijkt dat de man op vrijdagavond al is aangehouden op het Tolplein van de Westerscheldetunnel bij ’s-Heerenhoek, nadat hij ‘flink slingerend’ door de tunnel heeft gereden. Gezopen heeft de Belg echter niet. Maar door die vervloekte speekseltest die de politie in Nederland sinds enige jaren gebruikt blijkt hij wel onder de invloed van cannabis! Hij mag verder naar het politiebureau in Goes, waar ze hem een bloedproef afnemen, een proces-verbaal opmaken en hem met een rijverbod van 24 uur weer het bureau uit jassen.

Respect voor gedoogbeleid

Daarna is er zoiets als een zwart gat. Zo weet niemand hoe de Belg vanuit Borssele ineens in Axel terecht is gekomen.

Maar zoals eerder gezegd, komt de beste kerel op de vroege zaterdagochtend nogal warrig over, dus transporteert de politie hem naar het bureau waar een GGD-arts het geval eens goed bekijkt. Daarna mag hij linea recta door naar een cel op het politiebureau van Terneuzen, wachtend op verder verhoor.

Hoe het allemaal afloopt zal de tijd leren, enige feit dat als een paal boven water staat is dat de politie 4,9 gram cannabis op de Belg aantreft. Daarmee houdt deze ‘drugstoerist’ zich toch wel heel netjes aan het gedoogbeleid dat 5 gram toestaat, maar of ‘m dat gaat helpen in de strafrechtelijke afwikkeling is zeer de vraag…

Daarnaast vragen wij ons in alle ernst toch ook af wát voor wiet de zuiderbuurman hier gerookt heeft?!

[openingsbeeld:  Dmitriip/Shutterstock]
(advertenties)