(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar soms zit het zowel mee als tegen, zoals in het toch wel bijzondere geval van dit koppel uit het Californische Bangor. In paniek belde de moeder de plaatselijke Sheriff dat haar dochtertje van drie jaar vermist was. Een telefoontje met verstrekkende positieve en vooral negatieve gevolgen, zo blijkt.

Dochtertje ontsnapt aan ouders op enorm groot terrein

Over naar het zonnige Californië en wel naar 1 van de 58 county’s daar: het 220.000 inwoners tellende Butte County in het noorden van de staat. Op 6 mei kreeg het Butte County Sheriff’s Office een telefoontje van een vrouw die meldde dat haar drie jaar oude kind vermist was uit hun huis.

Normaal is zo’n koter wellicht snel te vinden, maar dit huis in het 7000 blok van Laporte Road in Bangor staat op een perceel van liefst 21 hectare groot. En aangezien het al donker was om half elf ’s avonds is de paniek van moeder Mayra Barajas (32) en papa Jose Valenciacontreas (35) alleszins te begrijpen. De autoriteiten besluiten dan ook om massaal in actie te komen.

Massale zoektocht levert dezelfde nacht resultaat op

Deputies van het Butte County Sheriff’s Office, rechercheurs van de politie en gespecialiseerd opsporings- en reddingspersoneel reageerden onmiddellijk en starten een zoektocht naar het vermiste meisje, dat sinds half acht die avond spoorloos was. Ze kregen ook nog hulp van de Sheriff van het aangrenzende Yuba County en een snuffelhond.

Godzijdank werd het arme kind ’s nachts om 3:21 uur gevonden op het terrein. Minder dankbaar ten aanzien van de schepper waren de ouders wellicht met de vindplek: onder een zeil dat volgens de Sheriff “een grote illegale wietkwekerij bedekte”. “Het kind bevond zich op ongeveer twee meter afstand van honderden marihuanaplanten”, lezen we op de Facebook van de politie.

Het kind (zie foto boven) had het koud en had onmiddellijk medische hulp nodig. Het meisje van 3 werd naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd, waar het werd behandeld.

Een happy end van drie keer niks

Het happy end voor Mayra en Jose was dus van heel erg korte duur. Blij omdat hun meisje terug was gevonden, maar omdat er sprake was van illegale ‘drugsactiviteiten’ volgde direct weer een scheiding. Om een aanklacht als ‘het in gevaar brengen van kinderen’ kunnen ze in de VS namelijk niet lachen.

Integendeel; de opgeluchte ouders werden vastgezet in de gevangenis van Butte County en dochtertje lief werd pardoes overgedragen aan de Kinderbescherming in Butte County. ’s Middags keerde de politie terug naar hun huis met een huiszoekingsbevel, verkregen dankzij de wietplanten vlakbij het vermiste meisje.

Het blijkt dat de ouders bepaald geen kleine thuistelertjes waren die voor eigen gebruik werkten. Wat heet, de agenten troffen liefst 5.257 wietplanten aan op Laporte Road en daarnaast ook nog eens 3.027 kilo (!) ‘verwerkte marihuana’.

Moraal van het verhaal: Denk heel goed na voordat je de politie belt wanneer je kind ergens tussen jouw duizenden verboden wietplanten zou kunnen rondstruinen…

[openingsbeeld: Shutterstock]
(advertentie)