(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opnieuw intrigerend nieuws uit Suriname. Nou slaan wij hier op de redactie van CNNBS zo’n beetje automatisch aan op vreemde zaakjes, maar in dit geval sloeg de complete toko spontaan op tilt bij het lezen van deze kop op de site Waterkant: ‘Driftige drugsgebruikende zoon (51) gaat eigen moeder te lijf’. Wat de fok is hier aan de hand?

Daar aan de Waterkant

Precies een week geleden konden we hier al aardig schuddebuiken (van het lachen) toen we het verhaal publiceerden van Abdoelbasier M. die zonder enige verdere overweging het typische Nederlandse gedoogbeleid mee naar Suriname nam en doodgemoedereerd vijf ‘marihuana bomen’ op zijn erf plantte. En dat terwijl Suriname helemaal geen gedoogbeleid heeft…

LEES OOK:  ‘Landgenoot in Suriname gepakt met 5 ‘gedoogde’ marihuana bomen

Op dezelfde onzalige zondag 6 juni – maar pas een week later in de publiciteit gekomen dankzij genoemde website Waterkant – vond er nog een opmerkelijk, zo niet nog veel vreemder wietgerelateerd voorval plaats in Suriname. Al zeggen wij er maar meteen bij dat we dat “wietgerelateerd” nauwelijks kunnen geloven. Watskeburt?

Wilfred blowt en slaat er daarna op los

Dit keer staat de 51-jarige Wilfred D. centraal. Die was het spoor zondagavond 6 juni zodanig bijster dat ie ’te keer ging tegen zijn moeder op een adres aan de Nieuw Zorgweg’ en wel op een manier die politie-actie van bureau Latour rechtvaardigde. Sterker nog; zodra de Surinaamse smerissen aankwamen op genoemd adres sloegen ze de ‘driftige zoon’ in de handboeien, zo meldt de politie zelf.

En nu gaan we die politie ook maar even letterlijk citeren, anders geloof je ons wellicht niet eens:

“Volgens verklaring van de moeder gebruikt haar zoon marihuana en zodra hij onder invloed is van het verderfelijk spul hij met haar tekeer gaat. Op die bewuste avond was het weer het geval, waarbij Wilfred de shutters van de woning kapot sloeg.”

Is het dan toch allemaal waar..?

“Verder bedreigde hij de moeder te zullen doden en woning in brand te zullen steken. De man ging zijn moeder met een gele emmer te lijf, waardoor de vrouw uitgleed en op de grond viel. Desondanks bleef Wilfred zijn moeder slagen toebrengen. Op een bepaald moment gelukte het de aangeefster op te staan en weg te rennen, waarna zij de politie verwittigde. Het slachtoffer moest medisch worden behandeld.”

Wat zit er in die wiet daarginds?

Sodeju! En dit allemaal omdat zoonlief wiet blowt? Dat moet wel kras spul zijn dan. Gelukkig heeft de politie bij verder onderzoek ’11 wikkels marihuana die Wilfred toebehoorden’ in beslag genomen. Laten we in godsnaam hopen dat die niet meteen zijn vernietigd c.q. door de agenten zijn opgerookt, maar dat deze verwoestende wiet nader onderzocht wordt in een laboratorium.

Want als dit allemaal waar is, MOET de rest van de mensheid onmiddellijk gewaarschuwd worden voor dit inderdaad verderfelijke spul.

Oh ja, hoe het afliep met Wilfred de waanzinnige? ‘De drugsverslaafde zoon werd ter afkoeling overgebracht naar het politiebureau. Hierna werd hij voorgeleid en na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld’, meldt de politie nog.

[openingsbeeld: Alena A/Shutterstock]
(advertenties)