(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Power Plant

Ruim twintig jaar geleden maakte Nederland voor het eerst kennis met Power Plant. Een gemakkelijk te kweken wietsoort die dankzij haar consistente zware oogsten, korte bloeifase en hoge THC-percentage nog steeds een van de populaire wietsoorten van ons land is. Ode aan een commerciële rakker in Nederwietland.

Er zijn niet veel wietsoorten die ruim 20 jaar na de lancering nog steeds zo gewild zijn als een PP’tje. Wat zeggen we, er zijn coffeeshops die niet eens inkopen als het geen Power Plant is. Sinds Power Plant bestaat heeft de wietsoort ettelijke cannabis cups gewonnen, en een grote schare aan fans vergaard. Onder hen bevinden zich veel thuiskwekers die de soort ronde na ronde kweken vanwege de bewezen prestaties die Power Plant keer op keer laat zien. Grote oogsten, potente Nederwiet.

Gretig groeien!

De redenen voor Power Plants ongekende succes in Nederland liggen voor de hand. De wietsoort die twintig jaar geleden door Dutch Passion werd ontwikkeld, is een gemakkelijk te kweken variëteit. En dat is dan ook een van de meest gehoorde opmerkingen die het zadenbedrijf over hun krachtige succesnummer krijgt.

De wietsoort is een aanrader voor beginnende tuiniers. Meer gevorderde kwekers merken dat de wietsoort uitzonderlijk gretig is om haar dikke lange toppen te produceren. Toch kan kweekgemak alleen niet verklaren dat een wietsoort twintig jaar lang een bestseller is. Wat heeft deze wietsoort nog meer in haar mars dat ervoor zorgt dat klanten keer op keer terugkomen?

Grote opbrengsten

Power Plant is een echte commerciële rakker. Haar opbrengsten vallen vrijwel altijd groter uit dan je van andere wietsoorten gewend bent. Anno 2020 zijn er veel – vaak Amerikaanse – nieuwe wietsoorten die hoog zijn in kwaliteit en THC. Maar veel van die nieuwe populaire wietsoorten zijn gemiddeld qua opbrengst, en sommigen leveren ronduit skere oogsten af. Power Plant niet, want dat is bij uitstek een soort die thuiskwekers grote oogsten brengt. Omdat ze haar toppen ook snel produceert kunnen de Power Planten vaak een week eerder gedroogd worden dan veel andere wietsoorten.

Altijd stoned

Naast kweekgemak en grote opbrengsten, is Power Plant na 20 jaar nog steeds zo succesvol dankzij haar hoge THC-gehalte. Toen de soort dik 20 jaar geleden voor het eerst op de markt kwam was het helemáál een coffeeshopknaller. Maar ook vandaag de dag doet de wiet niet onder voor nieuwe variëteiten.

De sativa dominante genetica bezorgt je een vrolijke en prettige feel-good high. Toppen hebben een rijke aromatische geur en smaak, en toppen zijn altijd plakkerig van de hars.

Power Plant is een stabiele wietsoort maar net als bij alle planten uit zaad, zit er enige variatie in. Wanneer kwekers een van de exceptioneel goed opbrengende fenotypen tegenkomen, brengen ze die dikwijls na de oogst terug in de groeifase om stekken van te nemen. Ook dat gaat makkelijk met deze Zuid Afrikaanse dame; Power Plant laat zich gemakkelijk stekken en groeit graag en groot. De variëteit is wat dat betreft een schot in de roos geweest. Ze doet het goed op alle mediums, van aarde tot kokos of hydrosystemen gevuld met steenwol of alleen water.

[Dit is een uit het Engels vertaald artikel van Dutch Passion]
(advertentie)