(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De combinatie politie en humor… dat is altijd oppassen geblazen. Eigenlijk valt er sowieso geen zak te lachen als de geüniformeerde ambtenaren weer eens een plantenvriend te grazen nemen. En toch blijven ze het proberen, zoals bij het korps Politie Basisteam Zaanstreek vandaag (maandag).

Eén verkeerscontrole te veel

De zaak waar de dienstdoende social media tikgeit van de politie in Zaanstreek maandag over bericht, speelde zich in real life ‘eind vorige week’ af. Toen was er blijkbaar een of andere ‘algemene verkeerscontrole’ gaande in die streek, zodat de handjes wel uit de mouwen blijven wapperen en zo.

Het toeval dat niet bestaat wilde echter dat er tijdens die verkeerscontrole net iemand rond tufte met een busje vol wiet, je zal het altijd zien. En met een busje vol bedoelen we ook VOL, aangezien de politie op Facebook en Instagram – want ook daar worden politiegrapjes gedeeld natuurlijk – bekendmaakt dat het om 400 à 500 kilo wiet gaat!

De 400 à 500 kilo Zaanse Bob Marley-wiet…

Humor om te lachen

Geen wonder dat de dienstdoende politieredacteur de kop van het bericht er maar helemaal in hoofdletters op knalt: (HENNEP)TOP AANHOUDING. Nee, dat is nog niet de politiehumor mensen, die komt met de tweede zin van het bericht. Let even op, we citeren:

“Geen idee welke Bob Marley hij zou gaan voorzien van deze versnapering, maar de pakketen zijn nooit aangekomen op plaats van geplande bestemming.”

Nou, is ie leuk of is ie niet leuk?

Miljoenenstrop

Iets minder leuk zal er toch gereageerd worden bij de voormalige eigenaar van de 400 à 500 kilo wiet die achter in de bestelbus lag voordat de politie optrad. ‘De dagwaarde van deze inhoud ligt tussen de 1 a 2 miljoen euro’, deelt de politie ons namelijk ook nog mee.

Benieuwd waar je die dagwaarde van wiet trouwens kunt vinden, maar heel misschien bedoelde de blauwe tikgeit hier ‘straatwaarde’. Hoe dan ook, iemand mist een aardige stash en iemand anders mist een aardige zak geld, zoveel is ondanks die geweldige Bob Marley-grap helaas zeker.

(advertenties)