(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We moeten het toch weer even over MMA hebben mensen. Nee, dat heeft niks met mixed martial arts te maken, maar alles met ratten. Ofwel mensen die het leuk vinden om een belletje te plegen naar een anonieme kliklijn, zodat het voor de politie een koud kunstje is om een plantenliefhebber kaal te plukken. In Utrecht raakte een vriend van de show woensdag zo 6 kilo wiet en de hele rimram om die te maken kwijt. En dat terwijl ie nog zo zijn best had gedaan om de dames voor de buitenwereld te verbergen…

Het leed dat anoniem bellen heet

Goed, iemand – laten we hem/haar maar gewoon een rat noemen – belde dus met Meld Misdaad Anoniem om door te geven dat er in een woning in Utrecht-Noord iets gaande was met verboden planten. Dat is voor de politie altijd een signaal dat ze spontaan alles uit handen laten vallen waarmee ze op dat moment bezig zijn, om met gezwinde spoed die verboden planten te gaan uitroeien. Kwestie van prioriteiten stellen, hè.

Woensdag raceten de dienders in Utrecht dus naar het door de rat doorgegeven adres. Daar aangekomen bleek het ook nog eens te gaan om een wietteler die niet vies is van hard werken. We citeren even uit het bericht van Politie Basisteam Utrecht op Instagram: “Naar aanleiding van een MMA-melding hebben wij vandaag een hennepkwekerij aangetroffen in een speciaal uitgegraven kelder.”

Dubbel pech en misschien wel driedubbel

Wat het allemaal nog wat erger maakt, is het feit dat er net geoogst was in de speciaal uitgegraven kelder. Dat is op de begeleidende foto namelijk goed te zien. Helaas voor de verraden plantenvriend(in), was de oogst nog aanwezig in het huis op het moment dat de smerissen even makkelijk kwamen scoren op het doorgebelde adres. En dat betekent dus dubbel pech: kweekapparatuur weg en 6 kilo verse toppen weg.

Daarmee is het leed voor de gearresteerde kweker wellicht niet eens afgelopen, want als die toevallig in een huurwoning bezig is geweest is de kans levensgroot dat ie daar binnenkort helemaal niet meer woont. Want zo gaat dat in het Nederland van 2022: als je iets met verboden plantjes doet vlieg je onherroepelijk de straat op!

(advertentie)