(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met de woorden ‘niet je gebruikelijke school’ bericht de West Midlands Police maandag op Twitter over het oprollen van een behoorlijk grote wietplantage in een leegstaand schoolgebouw in de plaats Walsall. Een bust die later nog een heel vreemd vervolg kreeg trouwens, op het dak van het wietpand…

Nieuwe leerlingen na corona

De Abu Bakr Boys’ School in Wallsall overleefde de twee jaar durende coronapandemie blijkbaar niet, met als gevolg dat het gebouw in een rustige nette wijk leeg stond. Althans dat dacht iedereen tot afgelopen weekend. Ineens krioelde het van de politiemensen, berichten Britse media, die bezig waren met het ontmantelen van 711 wietplanten die de plek van jonge leerlingen hadden ingenomen.

Zeker voor Engelse begrippen is 711 wietplanten een fors aantal, te meer daar er zomaar 14 jaar gevangenisstraf voor kan worden uitgedeeld in de rechtbank. Volgens de krant Express and Star bedraagt de waarde van de illegale operatie in de leegstaande school dan ook ongeveer 1 miljoen euro.

‘Niet je gebruikelijke school’

Buurtbewoners zijn stomverbaasd over de grote politieactie in hun doorgaans rustige wijk. “Niemand heeft op onze deur geklopt om iets te zeggen, of om ons te waarschuwen dat we ergens naar moeten zoeken”, zegt een bewoner tegen de krant. Hij voegt er aan toe dat de politie al een week lang bezig was rondom de lege school die toch niet zo leeg bleek.

Een andere buurtbewoner zegt dat het ‘behoorlijk schandelijk is dat er wiet wordt gekweekt in een school. Maar dat is een teken van deze tijd, vermoed ik’. De West Midlands Police meldt ook nog dat er niemand is gearresteerd bij de inval in de jongensschool vol wiet.

Vervloekte drones zorgen voor zure nasmaak

Maar die laatste bewering werd een dag later alweer gecorrigeerd door de politie zelf. Want wat blijkt? De drie wiettelers in de jongensschool hadden zich op het dak van het gebouw verstopt. Helaas voor onze plantenvrienden beschikt ook de Britse politie inmiddels over drones, waardoor hun actie vruchteloos bleef zoals de 711 planten die ze een dag eerder verspeelden.

Maar het levert aan het einde van dit bericht dan weer wel een leuke foto op voor het nageslacht, zullen we maar denken:

(advertentie)