(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Rapper en cannabis entrepreneur Snoop Dogg heeft sinds 2019 iemand in dienst die niks anders hoeft te doen dan blunts draaien voor de baas. Nou is dat op zich aardig wat werk, aangezien Snoop naar eigen zeggen zo’n 81 van die wietsigaartjes per dag verorbert. Om de arme kerel niet te laten lijden onder de gierende inflatie in de VS – vorige maand 8,5 procent – krijgt de fulltime jointdraaier nu een salarisverhoging.

Twee keer modaal om de hele dag blunts te draaien

Dat wij dit allemaal weten is te danken aan een website die in het wilde weg allerlei feiten en feitjes dropt over de mensheid: UberFacts. Eerder deze maand twitterde ze daar het volgende: ‘Snoop Dogg employs a full-time blunt roller who makes between $40,000 and $50,000 a year.’

Maar dat was dus oud nieuws en bovendien klopt het salaris van maximaal 48.000 euro ook niet meer, zo liet Snoop zelf via Twitter weten: ‘Inflation. Their salary went up!’  Hoeveel de man met het leukste baantje van de wereld er bij heeft gekregen, maakte de rapper dan weer niet openbaar. Maar als we uitgaan van pak ‘m beet tien procent inflatiecorrectie, dan steekt de bluntmaker toch mooi een dikke halve ton per jaar in zijn zak.

Werkgevers, neem een voorbeeld aan Snoop Dogg

De actie van Snoop trok wel de aandacht van allerlei instanties. Zo liet Complex Music weten dat de wereld maar eens een voorbeeld aan Snoop moest nemen:

Een tweet die weer door de meester zelf werd geretweet. Nog even over die 81 blunts die Snoop Dogg naar eigen zeggen dagelijks weg paft. Op online platform Reddit heeft iemand ooit uitgerekend dat dit betekent dat Snoop elke acht minuten (!) een verse wietsigaar aan de mond zet, ervan uitgaande dat de beste man acht uur per dag slaapt en dan even niet door blowt.

Nou is 81 blunts een prestatie van formaat en we begrijpen dat je bij zo’n cannabis consumptie tempo – en als je toch als een motherfucking pimp master bent die in de dollars zwemt – beter iemand kan inhuren die constant zorgt voor een verse aanvoer van THC-transportmiddelen.

‘That’s his JOB’

Tegenover radio shock-DJ Howard Stern gaf Snoop overigens al eerder toe dat ie zelf gewoon de tijd niet heeft om de hele tijd te moeten draaien om het motortje te laten lopen. Over de ingehuurde fulltime-blunt-draaiende-kracht sprak hij toen de volgende legendarische woorden:

“That’s his J-O-B, his occupation. On his resume, it say, ‘What do you do?’ ‘I’m a blunt roller.’ If you’re great at something that I need, I’m hiring” – Snoop Dogg over zijn vaste jointdraaier

[openingsfoto: Kobby Dagan/Shutterstock]
(advertenties)