(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Overdrijven is ook een kunst en wanneer het gaat over wiet beheerst onze politie die nagenoeg perfect. Neem de dienders van het verkeersteam in Groningen, die door stom toeval – of een stommiteit van een automobilist beter gezegd – afgelopen vrijdag hun slag konden slaan op de ringweg. ‘Een enorme hoeveelheid softdrugs’ was de buit, maar hoe goed wij de politiefoto daarvan ook bestuderen, het word ‘enorm’ komt toch echt niet in ons op.

Denk eraan dat je op tijd je APK doet

Op vrijdagmiddag doen de meeste werknemers het al een beetje rustig aan, met het weekend in verschiet. In Groningen vertaalt dat zich in een surveillance op de ringweg door agenten van het verkeersteam in samenwerking met collega’s van de gewone politie aldaar. Lekker een beetje mensen op de bon slingeren dus, voordat de vrijdagmiddagborrel op het bureau begint.

Stomtoevallig kregen de Groningse smerissen zodoende een ‘personenauto’ in de smiezen, waarvan al snel bleek dat de APK verlopen was en dat ‘de tenaamgestelde een vorderingsprocedure op zijn rijbewijs had’, zoals de politie meldt op haar Instagram-pagina. De bestuurder moest uiteraard direct zijn voertuig langs de kant van de weg zetten.

Enorm, enormer, enormst, Groningen

Tijd voor de klassieker der klassiekers: de overbekende ‘geur van hennep’. Die bleek bij de ‘staandehouding’ uit de auto zonder APK te komen. De politie: ‘Tijdens het doorzoeken van het voertuig, troffen wij een enorme hoeveelheid softdrugs. Ook had de bestuurder een grote som geld bij zich.’

Voor wie zich nu instelt op een politiefoto zoals deze van een onlangs in Dongen afgepakte berg wiet en hasj,

die komt toch een beetje van een koude Groningse kermis thuis. De ‘enorme hoeveelheid softdrugs’ in Groningen van afgelopen vrijdagmiddag, ziet er toch iets fletser uit dan het Brabantse THC-geweld hierboven, zo namelijk:

Er gaat niets boven Groningse overdrijving

Een voorraadje wiet en hasj dat er bij een beetje coffeeshop in één dagdeel doorheen vliegt. Die ‘grote som geld’ waarover de Groningse het ook nog heeft, lijkt vooral enorm doordat de briefjes van 50 euro allemaal solo zijn uitgestald, maar als je de boel bij elkaar optelt kom je op 1.610 euro uit. Daar koop je met die gierende inflatie van tegenwoordig nog net een nieuwe OLED-TV van.

Kortom, overdrijven is een vak en dat beheersen de politieagenten In Groningen als geen ander. Voor de bestuurder maakt het verder niet uit; die is dankzij een geweigerde bloedproef (omdat de politie dacht dat ie wel eens van de eigen stash zou kunnen hebben gesnoept) toch nog zijn rijbewijs kwijtgeraakt…

(advertenties)