(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dagelijks worden er in Nederland meerdere wietkwekerijen opgerold, dus dat is helaas niets bijzonders meer. In Kampen sloeg de politie dinsdagochtend in alle vroegte echter wel heel hard toe, aangezien er bij een inval in een bedrijfspand liefst 1.800 wietplanten werden aangetroffen en gesloopt.

Zuur, zuurder, zuurst

Grote hennepkwekerij aangetroffen in Kampen‘, meldt de politie dinsdag dan ook trots op haar landelijke website. Groot mag je een aantal van 1.800 wietplanten inderdaad wel noemen, te meer daar de politie zelf uitgaat van een gemiddelde bewoning van een gemiddelde wietkwekerij in Nederland van 100 dames.

Wat de druiven wiet in dit geval in Kampen nog eens extra zuur maakt, is het feit dat we afgaande op de politiefoto te maken hebben met vrouwelijke cannabisplanten die op het punt stonden om te bevallen. Als we dan nogmaals uitgaan van de door de politie gehanteerde gemiddelde opbrengst van 29,4 gram wiet per plant, komen we hier toch aan een oogst van 53 kilo, per kweekcyclus. Tegenwoordig al snel goed voor een geldwaarde van rond de drie ton.

Wonen en werken op de wietplantage

Maar goed, dat was eenmaal daar op de Industriestraat in het Overijsselse Kampen. Wat naast de enorme hoeveelheid planten ook opviel hier, is deze opmerking van de Politie Kampen op Instagram: “In het pand troffen wij een grote verborgen ruimte met daarin -/+ 1800 planten. Er was zelfs een complete extra wand geplaatst, om de kwekerij aan het zicht te onttrekken. Het pand was verder zo verbouwd, dat er kon worden geslapen en gewoond. Dit alles om de kwekerij in stand te kunnen houden.”

Wauw, dat is toch zo’n beetje de ultieme droombaan; wonen én werken tussen duizenden exemplaren van de beste plantensoort die ooit het licht zag tijdens de evolutie. Wellicht dacht de “29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats die probeerde weg te komen en is aangehouden” dat ook wel.

Hoe jammer toch dat het allemaal niet mag van de bezopen moraalridders in Den Haag die ons landje besturen…

(advertenties)