(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is al bijna de hele week zonnig en warm en dat merkt Dokter groen aan zijn water. Zijn voedingswater welteverstaan, want dat is sinds vorige week stelselmatig te warm voor de Spicebomb zaailingen. Met nog een hele zomer voor de boeg is het dan ook de hoogste tijd voor een permanente oplossing. 

Mede door de geweldige oogst van mijn laatste kweek, begon ik twee weken geleden vol vertrouwen aan een nieuwe. De situatie is echter wel totaal anders, want inmiddels is het zomer en daar heb je als hydrokweker toch wel wat last van.

DGS zomerklaar

Het water in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem in mijn DGS kweekkast mag eigenlijk niet boven de 21 graden komen. Is dat wel het geval dan kan het niet genoeg zuurstof vasthouden, en groeien de plantjes niet goed. En als het water stelselmatig te warm is, dan kun je er bijna op rekenen dat je wortelrot krijgt. Gelukkig gebruik ik nuttige bacteriën in het systeem die de wortels daar hopelijk nog even voor behoeden.

Om het water zo koel mogelijk te houden heb ik een piepschuim plaat op de growtray van het systeem gelegd, een extra ventilator in de kast geplaatst, de 170 Watt G-Bars LED extra hoog gehangen en op 40% gedimd, doe ik een koelelement in het water, én laat ik de deuren van de kast open. Dat laatste kan nu nog wel maar als de planten straks groter zijn en hun heerlijke geur loslaten, dan is kweken met de deuren open geen optie meer. Bovendien heb ik geen zin om steeds met een koelelement in de weer te zijn.

Tijd dus voor een permanente oplossing, want ik wil die Spicebomb natuurlijk wel mooi kunnen afbloeien. Gelukkig had CannaTommy al een goede ervaring met een redelijk betaalbare koeler, dus die heb ik besteld op AliExpress. Ik kan niet wachten tot hij binnen is, want met lekker koel water en een warme omgeving zullen die Spicebomb plantjes denk ik geweldig groeien …én bloeien!

Druid voeding reguleert zichzelf

Dan ben je misschien ook wel benieuwd hoe het met de Druid voeding gaat die ik deze kweekronde voor het eerst probeer. Bij deze voeding hoef je de pH-waarde niet meer aan te passen, want dat gaat vanzelf. Natuurlijk meet ik de pH-waarde wel, en die was vorige week nog 7,0 toen ik de voeding voor het eerst toevoegde. En warempel, de pH-waarde zakte in de loop van de week vanzelf naar 5,8!

Superhandig natuurlijk want dat is weer een zorg en twee flessen (pH-min en pH-plus) minder! Wel zag ik dat een van mijn plantjes deze week dreigde te vergelen door een gebrek aan Cal/Mag. Tenminste, ik vermoedt dat het daaraan lag want ik zat natuurlijk ook nog met de warmte te klooien. Cal/Mag wordt pas opgenomen bij een pH-waarde boven de 6,4 en gezien de zelfregulerende pH-waarde van de voeding was de pH-waarde daarvoor te laag. Om het op te lossen heb ik 8 liter voedingswater afgetapt en 10 liter nieuw voedingswater toegevoegd. Daarmee werd de pH-waarde weer even wat hoger, en kleurde het plantje weer mooi groen. Inmiddels is de pH-waarde weer vanzelf 5,9 geworden, en er zit echt geen druppel pH-min in het water.

Ik sta natuurlijk pas aan het begin van de kweek maar als het zo makkelijk goed blijft gaan, dan kan ik je de Druid voeding van harte aanbevelen.

En daarmee ben ik alweer aan het einde van deze derde kweekweek. De plantjes zijn nog niet heel spectaculair maar maken het goed. Het wachten is nu op de koeler, want daarmee zullen de plantjes een stuk beter groeien, en hoef ik niet meer met de warmte te klooien.

Dokter Groen

(advertentie)