(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nog onder de indruk van zijn Seriotica wiet, startte Dokter Groen vandaag een nieuwe kweek met Spicebomb van Amsterdam Genetics. Als je zelf ook wietzaden te kiemen hebt, lees dan vooral mee want de kweekdokter legt het stap voor stap aan je uit. Ook onthult hij wie de gratis Spicebomb zaadjes van de weggeefactie van vorige week krijgt.

Het valt niet mee om weer helemaal opnieuw te beginnen na die geweldige climax van de drie Seriotica’s van de afgelopen weken. Het begin van een nieuwe kweekronde is immers een stuk minder spectaculair. Maar goed, als je niet begint kun je ook niet pieken!

Spicebomb

Ik ben nog steeds ontzettend onder de indruk van de Seriotica’s van mijn laatste kweek. De wiet is geweldig en mijn voorraadpotten zitten weer lekker vol, dus heel veel haast met ontkiemen was er niet. Ik heb het dan ook de hele week uitgesteld, en speelde zelfs met de gedachte om dan nog maar een weekje te wachten.

Dat gezegd hebbende, ben ik blij dat ik vanmorgen toch met de nieuwe Spicebomb zaadjes aan de slag ben gegaan. Nu is er namelijk geen stoppen meer aan; wietzaden ontkiemen is de perfecte remedie tegen uitstelgedrag!

Zoals ik vorige week al vertelde belooft de nieuwe kweek ook weer een mooie te worden. Spicebomb is namelijk een volvette Kush en knotsgekke genetica! De zaadjes zijn kleindochters van Chemdawg, Lemon Thai, Kosher Kush en Tangie. Alleen de Lemon Thai ken ik niet maar de andere soorten zijn alledrie heel terpy, smaakvol en kristalrijk.

Ontkiemen

Van de theorie over naar de praktijk nu, tijd om de zaadjes te ontkiemen. De enige benodigdheden daarvoor zijn een plat bord, een plastic diepvrieszakje en een ongebleekt koffiefilter. En natuurlijk de Spicebomb zaadjes van Amsterdam Genetics maar da’s logisch…

Alle benodigdheden bij elkaar, begin ik met het openknippen en het natmaken van het koffiefilter. Ik knip het filter altijd aan twee kanten open voordat ik die nat maak, zodat ik die helemaal kan openvouwen. Daarna maak ik het helemaal nat met gewoon kraanwater, en leg ik het natte filter opengevouwen op het bord.

Met het natte filter op het bord is het tijd om de zaadjes uit te pakken. Amsterdam Genetics heeft hier heel handig een voorgestanst gaatje in hun verpakking voor gemaakt. Als je deze even doorprikt met een stokje of de punt van een pen, kun je gemakkelijk één zaadje tegelijk uit het pakje nemen.
Ik ontkiem echter gewoon alledrie de zaadjes. Er kan er altijd eentje afvallen, of ik besluit ze toch weer alledrie te kweken, zoals bij de vorige ronde.

De drie zaadjes verdeel ik over één helft van het opengevouwen koffiefilter. Ik leg ze alledrie met de puntige kant in dezelfde richting, zodat die straks alledrie naar beneden wijzen als ik het filter in het diepvrieszakje verticaal ophang. Dan vouw ik het koffiefilter dicht en stop ik het met de zaadjes ertussen in mijn diepvrieszakje.

De laatste stap van het ontkiemen is het diepvrieszakje met een plakbandje op te hangen. Ik doe dat aan de binnenkant van een kast in mijn woonkamer, zodat de zaden in het donker en bij kamertemperatuur kunnen ontkiemen. En dat is het eigenlijk; supermakkelijk en het lukt op deze manier altijd. Over twee tot drie dagen zullen de zaden uitgekomen zijn, en zal ik ze in easy plugs planten.

Gefeliciteerd Ben!

Dan had ik nog een pakje Spicebomb zaadjes en een leuk pakketje van Amsterdam Genetics gekregen om weg te geven. Ik heb een aantal hele leuke reacties gehad maar de zaadjes gaan naar Ben. Hij kweekt superklein in een Space Bucket in zijn flat. Hieronder zie je een foto van die Space Bucket van Ben, die hij zelf maakte na inspiratie van dit artikel over Space Buckets op CNNBS.

Gefeliciteerd met de Spicebomb zaadjes Ben! CNNBS neemt snel contact met je op zodat de zaadjes naar het juiste adres gestuurd kunnen worden.

Tot volgende week!
Dokter Groen

(advertentie)