(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na twee weken drogen kan Dokter Groen zijn voorraadpotten eindelijk weer bijvullen. Met niet zomaar een wietje ook, want volgens de kweekdokter is Seriotica zelfs de beste wiet die hij tot nu toe ooit kweekte! Het is te hopen dat zijn nieuwe soort Spicebomb van Amsterdam Genetics een beetje in de buurt komt. Ook voor jou trouwens want je kunt er gratis zaadjes (en goodies) van winnen!

Het drogen is voorbij en gisteren heb ik de Seriotica’s geknipt en geproefd. En ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: Seriotica is de beste wiet die ik ooit zelf in mijn kweekkast gekweekt heb. Ik weet het, dat is nogal wat om te zeggen maar Serious Seeds heeft met Seriotica écht iets bijzonders neergezet. Aan de grote hoeveelheid trichomen te zien wist ik al dat het goede wiet zou zijn maar toen ik hem proefde was het helemaal duidelijk. Seriotica is zo ontzettend terpy en smaakvol; dat heb ik tot nog toe alleen maar bij hele dure importwiet geproefd!

Een klasse apart

Aan het knippen was ook al goed te merken dat Seriotica een klasse apart zou zijn. Ik moest mijn schaartje na iedere tak opnieuw schoonmaken om hem enigszins handelbaar te houden. Verder waren ook de suikerblaadjes zó goed bedeeld met trichomen dat het eigenlijk zonde was om ze eraf te knippen. De meesten heb ik dan ook lekker laten zitten.

Bij het knippen zet ik altijd twee bakken klaar. Eén is voor de mooiste toppen, één voor de b-klasse, en een dienblad om de rest van de suikerblaadjes op te vangen. Bladeren zonder trichomen laat ik op de grond vallen, en veeg ik later bij elkaar om weg te gooien. In dit geval hoefde ik echter niets weg te gooien want werkelijk ieder blad was met een laag harsdruppels bedekt. Ik zou de afgeknipte suikerblaadjes ook gewoon kunnen roken alsof het wiet was. Ik zal ze echter bewaren om te gebruiken als tabaksvervanger, want ik wil eigenlijk op pure joints overstappen.

1,27 gram per Watt!

Ja, dat was de hamvraag natuurlijk: hoeveel heeft de Seriotica opgeleverd. Nou, niet alleen qua kwaliteit maar ook qua kwantiteit was het een zeer goede oogst. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten, want trichomen wegen relatief gezien het allerzwaarste van wiet. Het plantmateriaal droogt immers uit, terwijl trichomen een olie-achtige substantie blijven.

Natuurlijk heb ik de verschillende kwaliteiten even apart gewogen. De mooiste toppen wogen bij elkaar 86,66 + 81,95 = 168,61 gram. Daarnaast had ik nog een zak met zeer plakkerige maar iets minder harde topjes die wat lager aan de planten groeiden. Die woog 46,67 gram. Samen is dat dus een oogst van 215,28 absolute topwiet, en een oogst van 1,27 gram per Watt (mijn dimbare G-Bars LED heeft een werkelijk opgenomen vermogen van 170 Watt). De suikerblaadjes heb ik ook nog gewogen en die zak kwam uit op 35,88 gram. Zou ik die bij de oogst meetellen dan kom ik zelfs uit op 1,48 gram per Watt.

Het mag duidelijk zijn dat ik ontzettend blij ben met deze ronde en de Seriotica. Alleen de CNNBS wietsoort Sneeze leverde me meer op (1,4 gram per Watt) maar daarbij had ik verhoudingsgewijs ook wat meer lager groeiende toppen. Qua kwaliteit is de Seriotica het beste wat ik ooit gekweekt heb, dus een absolute aanrader voor iedereen die echt eens wat speciaals wil kweken. Ik ga hem zeker nog eens doen, maar niet meteen want mijn volgende zaadjes liggen al klaar en dat is:

Spicebomb!

De zaadjes lagen nog op het CNNBS hoofdkantoor maar ik heb me laten vertellen dat ze onderweg zijn. Spicebomb dus van Amsterdam Genetics, en ik mag een extra pakje zaden en een mooie Amsterdam Genetics pet met wat goodies weggeven. Als je dus een mooie bestemming voor die zaadjes hebt, laat het me dan even weten en wellicht kun je dan een rondje met me meekweken.

Ik wilde de Spicebomb graag een keer proberen, want het is een afstammeling van OG Kush en Kosher Tangie Kush. Spicebomb heeft daardoor genen van Chemdawg, Lemon Thai, Kosher Kush en Tangie. Ik ken de Kosher Kush en de Tangie goed, en ben grote fan van beide strains. En sowieso ben ik een liefhebber van de intense geur en smaak van goede Kush soorten, dus de keus was snel gemaakt: Spicebomb!

Stuur Dokter Groen een mail en maak kans op dit pakket van Amsterdam Genetics!

Druid voeding

Het laatste wat ik de komende ronde zal introduceren is de voeding van Druid. Dat is een all-in-one plantenvoeding in poedervorm, die het kweken een stukje gemakkelijker zou moeten maken. Als het goed is hoef ik straks dus ook niet meer de pH-waarde te meten. Zelfs niet in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem waarin ik zonder medium op water alleen kweek.

De nuttige bacteriën van Terra Aquatica (Trikologic S) die hou ik er wel in, want die zijn me zeer goed bevallen. In plaats van de Cal/Mag van Mills die ik altijd gebruikte zal ik nu de Uruz van Druid gebruiken. Dat is calcium in poedervorm. Natuurlijk zal ik alles wel scherp in de gaten houden, en ingrijpen als er wat mis dreigt te gaan. Maar dan hoor je dat ook, zoals je van me gewend bent.

Dat was het voor deze week. Volgende week zal ik laten weten wie de giveaway gewonnen heeft, laat ik je zien hoe ik de Spicebomb zaadjes ontkiem, en ben ik misschien ook al met de nieuwe Druid voeding begonnen. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)