(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laten we de werkweek in cannabisland eens vrolijk – nou ja, het is meer leedvermaak eigenlijk – afsluiten met een Belg. Het betreft een mannelijke inwoner van de Belgische hoofdstad Brussel, die vorige week op pad was met zijn step en zijn mobiele handelswaar. Ofwel, we praten over een flitsdealer van cannabis in een land waar cannabis nog altijd compleet verboden is. Watskeburt?

Verboden zaken en dat op een step

Je zou verwachten dat leden van het illegale dealersgilde in België de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om de pakkans door de flikken zo klein mogelijk te maken en houden. Is het dan verstandig om je verboden werkzaamheden – te weten het verpatsen van een zakje wiet hier en een bolletje hasj daar – uit te voeren op een step?

Wanneer je nu 100 procent zeker weet dat jij zo goed bent op dat kinderspeelgoed dat je werkelijk waar nooit crasht, soit… doe het dan vooral. Maar je voelt ‘m al vanaf een raketbasis in Noord-Korea aankomen, deze dealer ging vol op zijn snufferd!

‘Onzacht in aanraking’

‘Meegesleurd in zijn eigen val’, kopt de website van de Lokale Politie Zone Brussel Noord gortdroog over het voorVAL op haar website afgelopen dinsdag. Bij de nationale omroep VRT pikten ze het incident ook op en schreven ze in sappige bewoordingen: ‘De man was na een verkeerd manoeuvre gevallen met zijn tweewieler en was daarbij onzacht in aanraking gekomen met een geparkeerd voertuig’.

Gelukkig, nou ja eigenlijk helemaal niet dus, blijkt er een politiepatrouille in de buurt die direct in actie komt bij het verkeersongeval, evenals een ambulance. ‘Eenmaal ter plaatse keken de politiemensen verrast op toen ze bijstand verleenden aan de gewonde. Het slachtoffer was immers in het bezit van een grote som cash geld en van 238 gram cannabis’, zo citeert de VRT een politiewoordvoerder.

De Brusselse dealer net voordat ie op zijn step stapte om aan het werk te gaan…

Afijn, alle reden voor de agenten om eens bij de verongelukte stepper thuis rond te gaan neuzen, al is het maar omdat cannabis vanaf o gram al verboden is in België en een gast met 2.635 euro op zak op een step per definitie linkse soep is.

Vier telefoons en een bol cannabis

‘Een huiszoeking werd uitgevoerd in zijn woning, waarbij 4 gsm’s werden teruggevonden, alsook een bol cannabis’, bericht de politie over het resultaat van de huiszoeking. Een bol cannabis, dat zal zeker en vast hasj zijn geweest dan of ze zouden bij de zuiderburen toppen wiet in kogelronde vorm moeten kweken.

Maar hoe liep het af met de steppende dealer zelf dan eigenlijk? Ook daarover weet de politie meer: ‘De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij de nodige zorgen toegediend kreeg na zijn val. Hij werd vervolgens van zijn vrijheid beroofd voor de verkoop van verdovende middelen en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.’

Kortom, stap niet zomaar op een step mensen…

[illustraties: Myrioter Art/Shutterstock]
(advertenties)